Sezon başında Fenerbahce'den ayrılarak Koln'e transfer olan Umit Ozat Fenerbahce'den Koln'e, Milli Takım'dan Aurelio'ya kadar bircok konuda ilginc acıklamalar yaptı. Star Spor İstihbarat Şefi Uğur Onver'e konuşan Umit, roportajın başında Almanca konuştu. Almanca sorulan soruları rahatca yanıtladığı gorulen Umit, Turkiye'de yıllarca oynayan ama hic Turkce oğrenmeyen yabancı futbolculara taş attı ve "Turkiye'ye gelen yabancıların kurallarıyla değil buranın kurallarıyla yaşamak zorundayım." diyerek Almanca oğrendiğini belirtti. ''AURELİO'NUN OYNAMASI AYIP DEĞİL Mİ?'' Umit Ozat'ın acıklamalarının en ilginc kısmı Milli Takımımızın Brezilya asıllı futbolcusu Mehmet Aurelio ile ilgiliydi. Fenerbahce ve Milli Takım'da sol bek oynatıldığı donemde spor kamuoyu ve basında sıkca yapılan "Sağ ayaklı bir futbolcunun Fenerbahce ve Milli Takım'da sol bek oynaması ayıptır" şeklindeki eleştirileri hatırlatan Umit "22 futbolcusu olan Fenerbahce'de Umit Ozat'ın sol bek oynaması ayıp da 70 milyonluk Turkiye'nin Milli Takımı'nda Aurelio'nun oynaması ayıp değil mi?" dedi. Aurelio'yu cok sevdiğini ustune basa basa soyleyen ve "Aurelio ile derdim yok. Marco dort dortluk değil dort beşlik adamdır, adam gibi adamdır. Ayrıca futbolcu olarak da cok severim." diyen Umit en buyuk korkusunun yanlış anlaşılmak olduğunu dile getirdi. "Fenerbahceliyim, Aurileo ile de sorunum olamaz." diyen Umit asıl sorunun kendisine tepki gosterilirken; bir yabancı ulke vatandaşının Turk vatandaşlığına gecirilip Milli Takım'da oynatılmasına ses cıkartılmaması olduğunu belitti: "Problem Marco değil. Marco dort dortluk değil dort beşlik adamdır, adam gibi adamdır. Milli Takım'da da herkesten cok mucadele ediyor. Benim Terim'i eleştirmek gibi bir hakkım da yok. Ama Yunanistan milli macında herkes Marco'yu alkışladı, diğerlerini yuhaladı. Ama Milli forma giyen oyuncu yuhalanmaz. Bu oyuncular Turkiye'yi dunya ucuncusu yaptı. 22 kişilik Fenerbahce'de Umit Ozat'ın sol bek oynaması ayıp da 70 milyonluk Turkiye'de Aurelio'nun Milli Takımda oynaması ayıp değil mi?" ''FENERBAHCE'DEN ALDIĞIMIN YARISINA OYNUYORUM'' Fenerbahce'den ayrılmaya daha Şampiyonlar Ligi On Elemesi'ndeki Dinamo Kiev macı sonrası karar verdiğini acıklayan Umit, "Buraya gelmemin parayla en ufak alakası yok. Burada Fenerbahce'de kazandığımın yarısını kazanıyorum." dedi. Tatil gunlerinde bile Turkiye'ye gelmediğini belirten Umit "3 yıllık kontratım var ve mutluyum. Koln buyuk bir camia, 2. ligde ama bu sezonki seyirci ortalaması 42.000" diye konuştu. Fenerbahce'de bıraktığı izi kimsenin silemeyeceğini ifade eden Umit "Keşke Fenerbahce'de olsaydım demiyorum. Yaşayacaklarımı yaşadım. Fenerbahce formasını onurla giydim artık onume bakıyorum." dedi. Bu sene Şampiyonlar Ligi'ndeki en iyi kurayı Fenerbahce'nin cektiğini de savunan Umit, PSV'nin en onemli oyuncularını kaybettiğini, CSKA Moskova'nın yıllar once UEFA şampiyonu olduğunu belirtti. __________________