HAMURA SARILI MANTARLI ET
4 Kişilik
Hazırlama 45 dakika
Pişirme 50 dakika





Bu tarifi ne kadar beğendiniz?








Hamura sarılı mantarlı et tarifi icin malzemeler
Malzemeler
4 parca antrikot 400 gr kestane mantarı 1 soğan 5 yemek kaşığı zeytinyağı 100 ml krema 2 yemek kaşığı taze kekik Tuz Karabiber Hamur icin
280 gr un 125 gr soğuk tereyağı 1 tutam tuz 100 ml soğuk su Uzeri icin
1 yumurta Haşhaş tohumu





Hamura sarılı mantarlı et Nasıl Yapılır

Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. İnce doğranmış mantarları ekleyip soteleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Kremayı ilave ederek yuksek ateşte 1-2 dakika daha pişirin. Taze kekiği ekleyip soğumaya bırakın.
Antrikotları az yağ ilavesi ile yuksek ateşte onlu arkalı pişirin.
Un, kup şeklinde doğranmış tereyağı ve tuzu mutfak robotunda ekmek kırıntısı goruntusunu alıncaya kadar karıştırın. Suyu ilave edip karıştırın ve robottan alarak poşete sararak 1 saat buzdolabında soğutun.
Hamuru 4 parcaya ayırın ve hafif unlanmış zeminde merdane ile acın. Etlerin uzerlerine mantarlı karışımı paylaştırın. Etleri, actığınız hamurların iclerine yerleştirip bohca şeklinde kapatın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Uzerlerine cırpılmış yumurta surup uzerlerine haşhaş tohumu serpiştirin. 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

kaynak lezzet.com.tr
__________________