
Orman Meyveli Anne Pastası Malzemeleri
Keki icin Malzemeler
2.5 su bardağı şeker
2 su bardağı un
1 su bardağından 1 parmak eksik kakao
1.5 tatlı kaşığı kabartma tozu
1.5 tatlı kaşığı karbonat
1 paket vanilya
1 tutam tuz
2 yumurta
1 + ¼ su bardağı sut
½ su bardağı sıvı yağ
1.5 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı granul kahve
Kreması icin Malzemeler
500 gr. mascarpone peyniri
4 yemek kaşığı kakao
4 yemek kaşığı pudra şekeri
2 su bardağı krema
Ara Katları ve Uzeri icin Malzemeler
Yaban mersini
Boğurtlen
Ahududu
Frenk uzumu
Kek icin;
Tum kuru malzemeleri masa ustu mikserin haznesine koyun ve duşuk hızda karıştırın ardından sırasıyla yumurta, sut ve sıvı yağı ekleyip tum malzemeler birbirleriyle karışınca bir kapta su ve granul kahveyi ekleyip iyice karıştırın. Kek hamuru sıvı olmalı. Kek hamuru hazır olunca 2 kek kalıbına hamuru bolun ve onceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.
Kek pişince soğumaya bırakın.
Kreması icin;
Bir kapta mascarpone peynirini pudra şekeri ve kakao ile karıştırın. Ayrı bir kapta kremayı kabartın ve peynirli karışıma ekleyip iyice cırpın.
Kek soğuyunca ters cevirip sunum tabağına yerleştirin. Uzerine bol miktarda krema yayıp meyvelerin yarısını serpin son olarak 2. Kat keki de ters cevirip pastanın uzerini kapatın. Kalan kremayı pastanın ustune yayın ve kalan meyvelerle susleyin.
ARDANIN MUTFAĞI
__________________