MALZEMELER
250 gr.yufka
5 kaşık yağ
3 yumurta
1 cay bardağı sut
İci icin
250 gr. beyaz peynir
½ demet maydanoz

HAZIRLANIŞI
Porselen bir kaseye yumurtaları kırınız, uzerine sutu, erimiş yağı koyup iyice karıştırınız. Yufkaları geniş bir yere serip uzerine hazırladığınız yağlı karışımı bir fırca ile surunuz. Diğer yufkayı da uzerine koyup tekrar karışımdan surunuz. Boylece butun yufkalar bitene kadar surup ust uste koyunuz Sonra yufkaları 10 cm. eninde, boyuna kesip tekrar her parcayı ortadan ikiye ayırınız. Her parcayı birer bire alıp icine rendelenmiş peynir ve maydanoz karışımını (arzuya gore kıymalı borek icide koyulabilir) yufkanın bir ucunu borek icini kapatacak şekilde kapatıp Muska gibi sararak bir ucgen meydana getiriniz. Hazırladığınız ucgenleri yağlanmış tepsiye koyup uzerlerine tekrar karışımdan surup altını ustunu orta hararetli bir ateşte pembeleşene kadar kızartınız. Soğutmadan servis yapınız.

__________________