TFF 1. Lig ekiplerinden Caykur Rizespor, yeni transferleri Lincoln Henrique Oliveira dos Santos ile Halil İbrahim Sonmez icin imza toreni duzenledi. Mehmet Cengiz Tesisleri'nde duzenlenen imza toreninde konuşan kulup başkanı Hasan Kemal Yardımcı, Halil İbrahim Sonmez ve Lincoln transferlerinden sonra bir transferleri daha kaldığını soyledi. Teknik direktor Hikmet Karaman'ın isteğiyle iki transfer yaptıklarını ifade eden Yardımcı, "Yiğithan Guveli icin de Fenerbahce'den haber bekliyoruz. Yiğithan da gelmek istiyor. Bu transferi de en kısa surede bitirmek istiyoruz." dedi. Yardımcı, ligin zorlu bir maraton olduğunu vurgulayarak, "Cok dikkatli olup, ayaklarımızı yere sağlam basacağız. İlk uc macı kazandık ama henuz başındayız. Takımın kalitesi belli. Bunu tum spor kamuoyu konuşuyor. Beni heveslendiren kısmı oyuncularımızın hırsı, isteği ve arzusu. Bu şekilde devam edip eksiklerimizi de giderip, hedefimize ulaşmak istiyoruz." diye konuştu. Hicbir şekilde havaya girmeyeceklerini, ayaklarını yere sağlam basacaklarını aktaran Yardımcı, sozlerini şoyle surdurdu: "Ligdeki tum rakiplerimize saygı gosteriyoruz. Heyecanımız artacak ama havaya girmeyeceğiz. Teknik kadro ve oyuncularımız futbolun doğrularını yapacak, biz de yonetimin doğrularını yapacağız. 17 Eylul'de yapacağımız genel kurulda yeni bir yonetim oluşturup, gorev dağılımını yapacağız. Amacımız Caykur Rizespor taraftarını ve camiasını mahcup etmemek. Bu yuzden onlardan isteğim istekli ve hevesli bir şekilde maca gelsinler. Caykur Rizespor'un daha iyi olması icin hepimiz elimizden geleni yapacağız. Bu işin en buyuk ayağı da tribundur. Aldığımız ve sıkı calışmamız gereken bu gorevde tribunler de dolacak. İlgi, alaka ve sevgiyle ne gerekiyorsa onu yapmaya devam edeceğiz." Yardımcı, şehirde "Bu takım yenilmez." diye kulağına konuşmalar geldiğini kaydederek, "Yenilmeyecek hicbir takım yoktur. Oyle beklentileri tavan yaptırıp, ucurumdan yuvarlanmak istemem. Beklenti elbette guzel ama bunun da bir usulu var. Haddini ve ozgul ağırlığını bileceksin. Elbette iyi ve masraflı bir takımımız var. Bunun karşılığı oyle palavra ile olmaz. Cunku kim olursan ol, bu ligde tokadı nereden yiyeceğin belli olmaz. Bu lig havayı ve rehaveti kaldırmaz. Hepimiz bunu cok iyi biliyoruz." değerlendirmesinde bulundu. - Futbolcuların goruşleri Caykur Rizespor'un Atiker Konyaspor'dan transfer ettiği Halil İbrahim Sonmez ise Caykur Rizespor'a geldiği icin cok mutlu olduğunu belirtti. Transferde emeği gecen herkese teşekkur eden Halil İbrahim, "Buraya niye geldiğimizin farkındayız. Bu sene tek bir amacımız var. O da şampiyonluk kupasını şehrimize getirmek." ifadesini kullandı. Brezilya Serie A ekiplerinden Gremio'dan transfer edilen Lincoln de transferin cok uzun surmediğini belirterek, şunları kaydetti: "Ben kararımı cabuk verdim. Kuluplerin kendi arasında goruşme sureleri var. Benim kariyerim acısından cok onemli bir değişiklikti. Hocanın ilgisini gordukten sonra ben kararımı verdim. Bazı taraftarlar da bana sosyal medya uzerinden mesajlar gonderiyordu. Bunlar benim karar vermemde yardımcı oldu. Buraya geldiğim gunden beri o sıcaklığı goruyorum. Benim acımdan da karşılığını vermek kalıyor. Ben de elimden gelenin en iyisini yapıp, sezon sonunda amacımıza ulaşmayı umut ediyorum." Trtspor