Kasımpaşa calıştırıcısı Şota, oncelikli hedeflerinden bahsederken, transfer politikalarına da değindi. Kasımpaşa Teknik Direktoru Şota Arveladze, kuluple ilk ne yapmak istediklerini konuştuklarını soylerken, hedeflerini anlattı. NTVSpor'a acıklamalarda bulunan Şota, "Kasımpaşa ile yaptığımız ilk goruşme, 'Ne yapmak istiyoruz?' hakkındaydı. Sadece Turkiye’de değil. Tum kulvarlarda ne yapmak istiyoruz? Bunları konuştuk. Onceliğimiz takım yapmak değil, kulup yapmak." şeklinde konuştu. "KURUMSAL YAPI COK ONEMLİ" Başbakanla aynı fikirde olduklarını gorduğunu soyleyen 40 yaşındaki calıştırıcı, "Kurumsal yapı cok onemli. Tabii ki futbolcular gelir gider. Başarı da yavaş yavaş gelecek. Başlangıcımızı bu şekilde yaptık. O sırada tesis yapılıyordu. Her şey de bu 1 sene icinde yapılmış oldu. Kasımpaşa’da her şeyin cok iyi ve guzel olduğu soyleniyor. Ancak Kasımpaşa’da en onemli şey kurulmsal yapı... Duşunmek ve hareket etmek cok onemli. Guc, hız ve Alman disiplinini yapmaya calışıyoruz. Sezon başında iki kulvarda yarışıyorduk. Şimdi kupa hedefimiz bitti, buna cok uzulduk. Şimdi sadece lig kaldı elimizde. Oncelikli hedefimizi de guclu, sistemli bir kulup oluşturmak." ifadelerini kullandı. Gurcu teknik adam, takımın alt yapısından bahsederken, "Altyapı da bizimle aynı tesiste calışacak. Kultur olarak hangi ulkeden bize daha uygun oluyor? Bunları duşunerek orada calışan kişilerden calışanlarımızı secmek istiyoruz. Genc cocukların futbolu sevmesini istiyoruz. Bu spordan onların soğumamasını istiyoruz. Cunku futbol gercekten cok zor bir spor." sozlerini kullandı. "BABEL BİZİM İCİN BUYUK ŞANS OLDU" Şota, son olarak transfer tercihlerinden bahsederken, "Gecen sene devre arasından sonra ve eylul sonuna kadar toplam 420 futbolcu gorduk. Sonra kimseyi beğenmedik. Beğendiğimiz oyuncuları da kolay kolay alamıyoruz. Karakterden, okuldan, aileden başlayan ayrıntılardan en ince ayrıtınlara kadar duşunerek secimlerimizi yaptık. Ben kendim inandığım oyuncu icin ‘başkanım ben bu oyuncuya %100 inanıyorum’ derim. Başka turlu zor." şeklinde acıklamalarda bulunurken, takımın 26 yaşındaki yeni transfer ile ilgili olarak da, "Babel bizim icin buyuk bir şans oldu. Serbest bir oyuncuydu. Ben Ajax’ta oynarken, orada bize top atan cocuklardan biriydi. Karakteri de cok duzgun bir oyuncu. Bazı oyuncuları antrenmanlarda izletiyoruz. Nasıl bir yapıları var bunlara da dikkat ediyoruz." ifadelerini ekledi. GOAL