MALZEMELER
4 tavuk budu
1 kg taze ic bezelye
3 soğan
3 domates
2 sivri biber
8-9 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz, biber


HAZIRLANIŞI
Tavuk butlarını temizleyin, yıkayın, tuz ve biberle ovalayın. Bir tencerede kızdıracağınız 3 kaşık sıvıyağda butları cevirerek her iki taraflarını iyice kızartın ve bekletin.
Bezelyenin iclerini ayıklayın. Soğanları ince ince kıyın, domatesleri ufak kupler halinde kesin ve sivri biberleri de kucuk kucuk doğrayın.Buyuk bir tencerenin icinde kalan yağı kızdırıp, soğan ve biberleri hafif pembeleştirin. Domatesleri ekleyerek birlikte 2-3 dakika cevirin.
Tavuk butlarını, bezelyeleri ve uzerini ortecek kadar suyu ilave edin ve kaynayınca ateşi kısın. Tavuk eti ve bezelyeleri 45-50 dakika kadar pişirin.
__________________