Portekiz’in Porto takımından 1 yıllığına kiralık olarak renklerimize kattığımız Mikel Ndubusi Agu ile resmi sozleşme imzalandı. Ozluce Tesislerimizde duzenlenen imza torenine Başkanımız Ali Ay’ın yanı sıra, Finansal yapılanmadan sorumlu asbaşkanımız Fatih Pulat ve Yonetim Kurulu Uyemiz Hasan Parlakay’da katıldı. Şuana kadar 5 tane futbolcu ile anlaştıklarını acıklayan Başkanımız Ali Ay, “Hepsi nokta transferler oldu. Biraz taraftarlarımızı uzduk ama yoğurdu ufleyerek yiyoruz. Guzel transfer yaptığımızı umit ediyorum. Bugunde Agu ile imzalayacağız. İnşallah kulubumuze camiamıza hayırlı uğurlu olur. Kendisine cok guveniyoruz. Hocamız daha once bitirdiğimiz transferlere teşekkur etti. Bu transferi bitirirseniz 3 kere teşekkur edeceğim dedi. Kendisi 6 numaraya cok onem veriyor. İnşallah guzel gunler yakında hep beraber goreceğiz” dedi. “En az 3 transfer daha yapacağız” Transferdeki son durum hakkında sorulan soruya Ay, “Badu ve Agu’yu aldık. Delarge ile goruşuldu. Buyuk ihtimalle oda gelecek diye duşunuyorum. Twumasi’den haber bekliyoruz. Bunlar hemen olacak işler değil. Kazakistan’da daha da zor. Norvec’le ilgili kulubu araştırıyorlar. Nakit odeme istediler. Bizde 3 taksitle odeyebiliriz dedik. Ondan da bugun yada gece haber gelebilir. 1 veya 2 kanat ve kesinlikle sağ bek almamız lazım. Sağ bek ile ilgili gelişmeler var. Onu da bildireceğiz. En az 3 transfer daha yapacağız. Bursaspor’un eksik olan yerlerini bizde gorebiliyoruz. Bursaspor’u daha yukarlara nasıl cıkar onun icin uğraşıyoruz. Bu sene daha iyi olacak. Agu dışında gelecek transferler Başakşehir macına yetişmeyebilir. Gelecek olanlarda hazır futbolcular. Sadece Delarge’nin durumunu bilmiyoruz. Diğer 2 futbolcu liglerinde oynuyor” acıklamasını yaptı. “Benim icin cok mutlu bir gun” Yeni transferimiz Agu ise, “Bugun benim icin mutlu bir gun. Taraftarlar ve kulupten gorduğum sevgi beni cok mutlu etti. Buraya geldiğimin boşuna olmadığını herkese gostermek istiyorum. Bu kulube gelmek benim icin onemliydi. Calışarak boşuna olmadığını gostereceğim. Şuan icin pozitif şeyler aldım. İnşallah bu sene mutlu bir yıl olur” diye konuştu. “Araştırmalarımda buranın cok buyuk bir kulup olduğunu gordum” Bursaspor’u tercih etmesindeki en onemli faktor neydi sorusuna Agu, “Daha once Porto’da kiralık oynayan birkac oyuncu ile konuştum. Cok iyi yorumlar yaptılar. Hocamda bana guveniyor. Araştırmalarımda buranın cok buyuk kulup olduğunu gordum. Buda benim gelmem icin onemli faktor oldu” şeklinde cevapladı. Bursasporluyuz.org