MALZEMELER
1 kg kuşbaşı kuzu eti
3,5 su bardağı pirinc
4 corba kaşıgı margarin
1 demet taze nane
2 demet taze soğan
tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Bir iki saat once pirincleri ılık suya koyun, uzerlerine bir corba kaşığı tuz gezdirip, dinlenmeye bırakın.
Bir kaşık margarinde etleri biraz cevirin, cok hafif kızarsınlar, ustlerine gelecek kadar su koyup orta ateşte pişirin. Etler pişince kevgirle başka bir yere alın. Tuzlu sudaki pirincleri yıkayıp bol suyla, tuzunu ve ununu akıtın, suzun. Bir tencerede uc kaşık margarini eritin. Suzulen pirincleri icine katıp, karıştırarak kavurun. Beş on dakika sonra ince doğradığınız taze soğan ve naneyi de pirince ekleyin, kavurmaya devam edin. Bir sure beraber kavrulsunlar. Kavurma işi bitince tenceredeki et suyunu suzun ve yaklaşık beş bardak etsuyunu pirince dokun. Etleri de uzerlerine dizin. Tencerenin kapağını kapatıp ateşe koyun. Once harlı sonra hafif ateşte pirincler suyunu cekip iyice şişinceye kadar pişirin ve sonra demlendirin.
__________________