Soyleyin kimde var boyle taraftar?
Futbol0 Mesaj
●18 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Soyleyin kimde var boyle taraftar?
-
05-10-2019, 04:45:32Bir futbolcu boyle atmosferi kolay kolay hicbir yerde bulamaz. Bizi yalnız bırakmasınlar Kaleci Harun Tekin… Henuz 24 yaşında… Cok heyecanlı, cunku 3 ay sonra erkek babası olacak… Haziranda kucaklarına almayı bekledikleri minik yavruya “Yağız” ismini koymayı duşunuyorlar… Aslen İzmirli ama 3 yılda Bursalı olmuş adeta… O kadar kibar konuşuyor ki, uzerinden beyefendilik akıyor… Şehri, takımı ve tabi ki tribunleri cok seviyor. En buyuk hedefi Bursaspor’un kalesini yıllarca korumak… Onu biraz daha yakından tanımak, yeşil beyaz forma altındaki hedeflerine, tribunlere olan hayranlığına tanık olmak istiyorsanız, bu soyleyişi keyifle okuyacaksınız… Harun bize biraz kariyerinden bahseder misin? 1989 doğumluyum. İzmirliyim… Futbola Menemen Belediyespor’da başladım. 2002 yılına kadar altyapıda oynadım ve ardından Gungoren Belediyespor’a transfer oldum. 3 sezon orada oynadıktan sonra Bursaspor’a transfer oldum. Bursaspor’a geliş hikayeni kısaca anlatır mısın? Daha onceden beni izlediklerini duyuyordum. Bir kupa macı denk geldi o donemde. 1-0 mağlup olmuştuk, o mactan sonra daha da netlik kazandığını oğrendim menajerimden sonra da transferim gercekleşti. Neler hissettin peki? Cok heyecanlandım. O sezon şampiyon olmuştu Bursaspor. Kendimle cok buyuk gurur duymuştum. Sonucta şampiyon bir takıma gelecektim. Hem heyecanlanmıştım hem gururlanmıştım. Neden kaleci olmayı sectin? Mahallede de hep futbol oynarken kaleye gecerdim. Ozel bir nedeni yok. O zaman kaleciliğe ozeniyordum. Belki de kaleci olmak icin yaratıldım. İdolun kim? O zamanlar idolum Taffarel’di. Kucukluk zamanımda hep onu ornek alırdım. Şu anda dunyada cok iyi kaleciler var. Mesela Petr Cech, Casillas diyebilirim. Onları hayranlıkla takip ediyorum. Bursaspor taraftarının karşısında oynamak nasıl bir duygu? Cok heyecan ve gurur verici bir duygu. Cok iyi bir atmosfere ve cok iyi bir taraftar grubuna sahibiz. Sahaya cıktığımda tuylerim diken diken oluyor diyebilirim. Unutamadığın en onemli anlardan bahseder misin? Gungoren’de Bank Asya şampiyonu olduğumuz o seneyi unutamam. Surpriz bir şekilde şampiyon olmuştuk cunku. Ama Bursaspor’da da unutamadığım cok anım var. En onemlisi de ilk Şampiyonlar Ligi macımız. Statta ilk o muzik caldığında hissettiklerimi kelimelerle anlatamam. Carson ile diyaloğun nasıl? Cok iyi anlaşıyoruz. Hem saha icinde, hem de saha dışında… Aramızda şakalaşmalar oluyor. Yarı Turkce yarı İngilizce anlaşıyoruz. Anlaşamadığımız yerde tercumanlar devreye giriyor. Hicbir sıkıntımız yok. Her şey cok guzel… Carson cok tecrubeli bir kaleci. İngiltere Milli Takımı’nın formasını giymiş. Premier Lig’de 250-300 civarı macı var. Cok deneyimli. Ornek aldığım yonleri var. Cabukluğu, atikliği… Ondan oğrendiğim şeyler oluyor. Kazanılan maclarda on plana hep gol atan futbolcular cıkar. Kalecilerin kurtardıkları biraz geri planda kalır. Bir kaleci olarak bunu nasıl değerlendiriyorsun? Kalecilik aslında psikolojik olarak da diğer oyunculara gore cok zor bir mevkidir. Kolay gozukur ama oyle değil. Forvet kacırır kacırır, sonra gelir bir gol atar, kacırdıkları unutulur. Ama kaleci macta muthiş kurtarışlar yapar, gider bir talihsiz gol yer kurtardıkları unutulur. Biraz psikolojisi farklı kaleciğinin. Zor bu yonden işimiz. Bursaspor’daki hedeflerin neler? En buyuk hedefim Bursaspor’un vazgecilmezi olmak. Uzun yıllar bu formayı giymek istiyorum. İnşallah bu nasip olur. Turk futbolundaki gercekleri de goz onune aldığımız zaman 2. şampiyonluğa inanıyor musun? Dediğiniz gibi, Turk futbolunda başka gercekler var maalesef. Bu etkenlerin ortadan kalkması gerekiyor. Bu engeller olduğu surece şampiyonluk zor gozukuyor. Ama Turk futbolunun onu acılırsa, biz şampiyonluk değil şampiyonluklar yaşarız. Hatta bizim gibi başka Anadolu kulupleri bile bu mutluluğu yaşayabilir. Bilinc altındaki “Ne kadar mucadele edersek edelim birileri o engeli koyacak, başarımız engellenecek” duşuncesi motivasyon kaybına sebep oluyor mu peki? Her turlu zorluğa karşı o engeller de aşılabilir, ama tabi ki cok zor. Cunku ortada emek var. Bu emek engellendiği zaman ilerleme şansınız kalmıyor. Keşke futbol sadece saha icinde kalsa… Saha dışı etkenler futbola bulaşmasa… Bursaspor taraftarı sana cok guveniyor ve seni daha cok sahada gormek istiyor. Bu seni nasıl etkiliyor? Sosyal medyayı pek takip edemiyorum ama etrafımdan duyuyorum. Cok guzel duşunceleri var. Beni cok mutlu ediyor bunlar. Benim sorumluluklarım da artıyor boyle olunca. Hatta ikinci kaleci olduktan sonra bu sene daha da arttı. Ama bu guven beni kamcılıyor diyebilirim. Sorumluluklarımın farkındayım ve bilsinler ki onlara layık olabilmek icin, bu guveni boşa cıkarmamak icin cok fazla calışıyorum. Tabi ki ben de daha cok oynamak istiyorum. Turkiye’de yerli kaleciye guven var mı sence? Aslında pek guven yok gibi ama son yıllarda bu duşunce yapısı biraz daha aşılmaya başlandı. Cok olmasa da yine Turk kaleciler var gorev yapan. Takımların genc ve yerli kalecilere daha cok şans tanıması, guven duyması gerekiyor. Yabancı kalecilere gosterilen tolerans yerli kalecilere de sağlanmalı diye duşunuyorum. Bu Turk futbolunun geleceği icin de cok onemli. Takımda kimlerle iyi anlaşıyorsun? Herkesle cok iyi anlaşıyorum ama tabi ki daha cok kalecilerle… Carson’la, Bekir’le, Sercan’la… Hepsi cok iyi insanlar. Cok iyi dostuz hem saha icinde, hem saha dışında diyebilirim. Super Lig’de en başarılı bulduğun kaleciler kimler? Trabzospor’un kalecisi Onur’u cok başarılı buluyorum. Yabancı olarak Carson ve Muslera’yı sayabilirim. Bir de Orduspor’un kalecisi Fornezzi’yi beğeniyorum. Eksilerin ve artılarını sorsam neler soylersin? Artılarım; ozguvenim cok yuksektir. Kendime guvenen bir insanım. Heyecanlı bir yapım olmama rağmen mac esnasında sıfır heyecan ve full konsantre ile oynarım. Rahatımdır yani… Ozeleştiri yapmam gerekirse, genelde insanlar fazla konuşmadığımdan şikayetci. Mac icinde konuşurum ama idmanda pek sesim cıkmıyor. Sanırım bunu aşmam gerek. Mac ve antrenman konsantrasyonları farklıdır. Benim idmanlardaki sessizliğimi aşmam gerekiyor. Buna daha cok dikkat ediyorum. Ertuğrul Sağlam ile uzun donem calıştın. Şimdi Hikmet Karaman’la birlikte calışıyorsun. Bu değişiklik nasıl yansıdı? Uzun zaman Ertuğrul Hoca ile calıştık. Cok guzel gunler yaşadık ve unutulmaz şeyler paylaştık. Gidişinden sonra tabi ki herkeste bir motivasyon sıkıntısı yaşandı. Ama profesyonel insanlarız. Ardından Hikmet Hocamız geldi. Konsantremiz arttı ve daha hırslı oynamaya başladık. Bu sezon ilk kez ust uste mac kazandık. Bu sonuclara da yansıdı. Sezon sonunda Bursaspor’u ligin neresinde goruyorsun? Eğer Fenerbahce macını kazansaydık ilk iki icinde bitirme yuzdemiz cok fazlaydı. Yine şansımız var matematiksel olarak. Ancak ben sezonu 3. sırada bitireceğimizi duşunuyorum. Hedefimiz de zaten bu. Trabzonspor macı icin neler soyleyeceksin? Fenerbahce macını kaybettik, tek hedefimiz sahamızdaki Trabzonspor macını kazanarak hem puan kaybını telafi etmek, hem de taraftarlarımızı mutlu etmek. Kazanmak zorundayız. Bunun bilincindeyiz. Hedefimiz zirve kovalamaksa bu mac hedef maclardan biri cunku. Kendini maclara nasıl motive ediyorsun? Kamp gunu gece yattığımda surekli macı duşunurum. Mactan once ailem ve eşimle mutlaka telefonda goruşurum. Benim icin rakip fark etmez. Biriyle oynadığında 5 biriyle oynadığında 2 puan almıyorsun. Hepsinin sonucu 3 puan. Bizim icin her mac aynı değerde. Taraftarlara bir mesaj vermek ister misin? Taraftarımız bizim en buyuk şansımız. Bir futbolcu boyle muthiş atmosferi kolay kolay her yerde bulamaz. Boyle tribun gucu, boyle coşkulu taraftar topluluğu kac kulupte var? Soyleyebileceğim tek şey bizi yalnız bırakmasınlar. Cunku biz onlarla birlikteyken daha cok motive oluyoruz. Onların desteği olmazsa her şey yarım kalıyor. Biz de onlara layık olacağız. Cunku tribunler boş kaldığı zaman yuzde yuz motivasyon sorunu yaşıyoruz. Ama stadı dolu gorduğumuz zaman tuylerimiz diken diken sahaya cıkıyoruz. Bunu butun takım arkadaşlarım, ağabeylerim soyluyor. Daha otobusle stada gelirken etrafa bakıyoruz. Az seyirci varsa tribunlerin dolu olmayacağını anlıyoruz. Ama buyuk bir kalabalık varsa otobusten inmeden hepimizi heyecan sarıyor. Trabzonspor macında tribunlerin full olacağına inanıyorum. Onların desteğiyle inşallah bu macı kazanırız. OZGE YETİŞMİŞOĞLU / Havadis 16 __________________