
Nokul tarifi icin malzemeler
4.5 su bardağı un1 tatlı kaşığı kuru maya1 tatlı kaşığı tozşekerYarım su bardağı ılık su2.5 kahve fincanı sıvıyağ1 su bardağı yoğurt1 kahve fincanı tahin3-4 gul yaprağı1 tatlı kaşığı tarcınYarım tatlı kaşığı dovulmuş karanfil1 su bardağı dovulmuş ceviz ici1 corba kaşığı susam1 corba kaşığı su1 tutam tuz
Nokul Nasıl Yapılır
Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Tuz serpip karıştırın. Unun ortasını havuz gibi acın. Maya ve şekeri birkac kaşık ılık su ile ezip unun ortasına ekleyin. Uzerine biraz un serpip ılık ortamda maya kabarıncaya kadar 10 dakika bekletin. 3 corba kaşığı yağı ayırıp kalan yağ, yoğurt ve kalan suyu azar azar ilave edip yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamurun uzerini ortup ılık ortamda 40 dakika bekletin.
Tahinle ayırdığınız 3 kaşık yağı karıştırın. Ayrı bir kapta gul yaprağı, tarcın ve karanfili karıştırın.
Hamuru 2 eşit parcaya ayırıp 45 cm capında ve yarım cm kalınlığında acın. Uzerlerine once tahinli yağ karışımını, sonra da gul yapraklı baharat karışımını surup ceviz ici serpin. Hamuru karşılıklı iki taraftan ortaya doğru gevşekce rulo yapın. Ortadan boyuna kesip ruloları ayırın. Her bir ruloyu 6 parcaya kesin. Malzeme bitinceye kadar işlemi surdurun.
Susamı 1 kaşık suyla ezin. Hamur parcalarını susamlı suya batırıp yağlanmış tepsiye dizin. Uzerini ortup ılık ortamda 20 dakika dinlendirin. Onceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
Lezzet
__________________