Bursaspor'un tecrubeli oyuncusu Sinan Kaloğlu, uzun suren sakatlık doneminin ardından yeniden yeşil beyazlı formasına kavuştuğu icin mutlu olduğunu soyledi. "Markaj oyun duzenimi etkiliyor" diyen Sinan, zayıf ve kuvvetli olduğu yanları anlattı.. Kaloğlu, Ozluce Tesisleri'nde antrenman oncesi duzenlediği basın toplantısında, sakatlığının tamamen gectiğini, ligin ikinci yarısında yeşil-beyazlı taraftarlara cok daha iyi bir Bursaspor izlettireceklerini ifade etti. İlk yarının 9. haftasında bir sakatlık gecirdiğini hatırlatan Kaloğlu, şoyle konuştu: ''Şu an iyi konumdayım. Takımımız gunde bir antrenman yaparken, ben bazen iki antrenman yaparak eksikleri gidermeye calışıyorum. 3 ay sahalardan uzak kaldım. Takım arkadaşlarımı, onlarla aynı sahada oynamayı, taraftarların bana yaptıkları tezahuratları ozlemişim. Genclerbirliği macında heyecanlandım. Hocam da sağolsun son 10-15 dakika bana gorev verdi. Benim acımdan guzel bir karşılaşma oldu.'' -''MARKAJ BENİ ETKİLİYOR'' Tecrubeli oyuncu, bir gazetecinin, ''Bir macta cok iyi bir Sinan izlerken, bazı maclarda performansın duşuyor. Bunu neye bağlıyorsun?'' sorusuna, şu yanıtı verdi: ''Sezona sol kanatta başladım. Gerci ben bu mevkide de defalarca forma giydim. Bulent hoca benim defansif olarak da bir şeyler yapmamı istiyordu. Bu noktada sıkıntılar yaşadım. Daha sonra forvete gecince goller ve asistlerim gelmeye başlamışken talihsiz bir sakatlık yaşadım. Benim uzulduğum bir konu var. 'Sinan bazı macları alıyor, bazı maclarda sahada yok' deniliyor. Bu takımla ilgili bir durum. Takım iyi olduğunda ben de bundan nemalanıyorum. Ligin ilk yarısında Genclerbirliği macında attığım 3 golde takım arkadaşlarımın attığı paslarla sonuca gitmiştim. Markaj altında oynayan bir oyuncuyum. İki oyuncunun beni tuttuğu zamanlar oluyor. Markaj benim oyun duzenimi etkiliyor.'' Kaloğlu, ''Cok kolay pozisyonları gole ceviremiyorsun, bazen de cok zor pozisyonlarda golu buluyorsun. Bunu neye bağlıyorsunuz?'' sorusunu ise, şoyle yanıtladı: ''Diğer takımlarda oynadığım donemlerdeki istatistiklere bakarsanız ben cok golcu bir oyuncu olmadım. Ofansif yonum kuvvetli. Ben takım oyuncusuyum. Gecen sezona bakarsanız 9 gol atıp 8 asist yaptım. Bir forvet oyuncusundan beklenmeyecek kadar asist yaptım. Egoist davranarak gol sayısını yukseltebilirdim ama takıma nasıl katkı sağlarım ona bakıyorum. Duran bir oyuncu değilim. Sağa sola gidip topu alıp dripling yapan bir oyuncuyum. Haliyle 30-40 metre topu surdukten sonra bazen yorgunluktan iyi vuruş yapamıyorsunuz. Ben genellikle kendi yarattığım pozisyonlarda gol kacırıyorum.'' Takım olarak sezon başından beri cok buyuk şanssızlıklar yaşadıklarını, bunun da sonuca yansıdığını kaydeden Kaloğlu, son donemde kaybettikleri havayı yeniden yakaladıklarını belirtti. Sinan Kaloğlu, cok tecrubeli bir kadroya sahip olduklarına değinerek, şoyle devam etti: ''Bugune kadar cok takımda futbol oynadım, tecrubeme dayanarak soyluyorum, ligde bulunduğumuz nokta bizim takımımızın kapasitesiyle ters orantılı. Cok kaliteli bir kadroya sahibiz. Sezon başından beri cok talihsiz anlar yaşadık. Sakatlıklar oldu, hakem hataları oldu. Bir takım hava yakaladığı zaman cok iyi yerlere gelebiliyor. Son donemlerde kentte buyuk bir birleşme var. Ben inanıyorum ki gelecekte daha iyi olacağız. Takımımıza yeni katılan oyuncular ile rekabette artacak ve bu da başarıyı getirecektir.'' -MİLLİ TAKIM- Bir gazetecinin, ''Milli takıma Bursaspor'dan oyuncu gidebilir mi?'' yonundeki sorusu uzerine, Sinan Kaloğlu, ''Milli takım duzeyinde oyuncularımız var. Egemen Korkmaz, İsmail Gulduren, Omer Erdoğan, Mustafa Sarp, milli olabilecek kapasitede oyuncular. Fatih hoca hepimizi seyrediyor'' dedi. Sinan Kaloğlu, futbol yaşamına Bursa'da devam etmek istediğini ifade ederek, şunları kaydetti: ''Bursa'da mutluyum. Beni seven bir camia var. Devre arası transfer doneminde de diğer kulupler tarafından istenilen bir oyuncuydum. Ama ben Bursapor'da oynamaktan dolayı mutlu olduğumu her roportajımda dile getirmiştim. Onumuzdeki sezon icin takımın ligdeki konumu henuz net olmadığı icin yonetim kuruluyla herhangi bir goruşme yapma şansımız olmadı. Ancak Bursaspor'da devam etmeyi isterim.'' kaynak: ajansspor __________________