"Kulubumuzun 25 milyon TL acığı var"
Futbol0 Mesaj
●19 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- "Kulubumuzun 25 milyon TL acığı var"
-
05-10-2019, 02:35:25Bursaspor Kulubu Başkanı Erkan Korustan, Bursaspor’un başarısı icin gece gunduz calıştıklarını ve kulubun şu an icin yaklaşık 25 milyon TL acığı olduğunu soyledi. Bursaspor Divan Kurulu toplantısı, Başkanlık Kurulu Başkanı Kadir Şankaya'nın başkanlığında Sheraton Otel'de yapıldı. Toplantıda, kulubun yeni transferleri, takımın durumu ve kulubun ileriye donuk calışmaları goruşuldu. Bursaspor Kulubu Başkanı Erkan Korustan, toplantıda yaptığı konuşmada, mayıs ayında başkan İbrahim Yazıcı'nın ani vefatının ardından kulubun olağanustu genel kurulunun yapıldığını, bu genel kurulda delegelerin teveccuhu ile goreve secildiklerini soyledi. Yonetim kurulu olarak goreve gelir gelmez teknik direktor Hikmet Karaman ile bir goruşme gercekleştirdiklerini dile getiren Korustan, "Hocamıza hedeflerimizi anlattık. Kendisi de bizimle aynı duşuncede olduğunu soyledi. Biz de guvenerek kendisine takımı teslim ettik" diye konuştu. Korustan, yeni sezonda cok fazla kulvarda mucadele vereceklerini, buralarda başarılı olmak icin de kaliteli oyuncuları transfer etmeye gayret gosterdiklerini dile getirerek, "Yonetim kurulu olarak Bursaspor'un başarısı icin gecemizi gunduzumuze katarak calışıyoruz. Sezon sonunda da belirlediğimiz hedefe ulaşmaktan başka duşuncemiz yok" ifadelerini kullandı. Yeni sezon oncesi takıma onemli transferler yaptıklarını kaydeden Korustan, bunun yanı sıra bircok Avrupa takımının takibinde olan 16 yaşındaki golcu Enes Unal'ı da profesyonel yaparak kadroya dahil ettiklerini bildirdi. Korustan, hicbirine bonservis bedeli odemedikleri yeni yabancı transferlerden kaleci Frey'in 1 milyon 300 bin, Civelli ve Taiwo'nun da 1 milyon 250'şer bin euro yıllık ucret alacaklarını ifade etti. KULUPTE MALİ DENETLEME Yonetim kurulu olarak olağanustu genel kurul oncesinde şeffaf ve denetlenebilir Bursaspor projesini vaad ettiklerini hatırlatan Korustan, bu doğrultuda uluslararası bir bağımsız denetim firmasıyla anlaşma yaptıklarını soyledi. Korustan, firma yetkililerinin kulupte 2 yıl geriden gelerek denetimler yapacağını ve sonrasında bir rapor hazırlayarak kendilerine sunacağını belirterek, "Rapor bize teslim edildikten sonra bunları kulubumuzun yayın organlarında paylaşacağız. Daha once 'kulubumuzun borcu yok gibi' soylemler vardı. Ancak denetimler başlayınca borclarımızı da gormeye başladık. Kulubumuzun şu an icin yaklaşık 25 milyon TL acığı var. Sezon sonuna kadar bu acığı kapatmaya calışacağız. Bunları yaparken yonetim kurulu olarak faaliyetlerimiz de suruyor. Bu sene 50. kuruluş yıldonumumuz. Biz de 50. yılımızda evimizde oynayacağımız tum macları taraftarımızın onunde dolu tribunler onunde oynamak istedik ve cok cazip fiyatlarla kombinelerimizi satışa cıkarttık. Taraftarımız şu ana kadar 20 bin kombine bilet satın aldı. Bu konuda herkese cok teşekkur ediyoruz. Sadece acık kale arkası tribununde cok az sayıda kombinemiz kaldı. Onları da satalım ki burada misafir takım tribunlerine istediğimiz fiyat uygulamasını yapalım. Oradaki kombineler bitmeden farklı fiyat uygulayamıyoruz" dedi. Korustan, olağanustu genel kurulda Bursaspor Kulubu uyeliğinin dışında başka bir kulube uye olan delegelerin uyelikten cıkarılması yonunde aldıkları kararın ardından cok sayıda uyenin istifa ettiğini bildirerek, bunların arasında kurucu uyelerden Cemal Dik'in de bulunduğunu, kendisinin Dik'in istifasını kabul etmeyeceğini soyledi. Bursaspor Kulubu Genel Direktoru Ayhan Barışıcı da toplantıda takımın son durumu hakkında uyelere bilgilendirmede bulunurken, bazı divan uyeleri de soz alarak goruşlerini dile getirdi. Toplantının ardından divan kurulu uyelerine aynı otelde iftar yemeği verildi. Ntvspor __________________