Yeni Başkan Erkan Korustan
Futbol0 Mesaj
●23 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Yeni Başkan Erkan Korustan
-
05-10-2019, 02:34:555 adayın yarıştığı Bursaspor Olağanustu Genel Kurulu’nda 791 oy alan Erkan Korustan başkan oldu. Bursaspor’da Başkan İbrahim Yazıcı’nın vefatının ardından alınan Olağanustu Genel Kurul’da Hayri Yazıcı, Erkan Korustan, İlhan Uslu, Mesut Mestan ve Muzaffer Onadım başkanlık icin yarışıyor. 3 bin 175 uyesi bulunan, ancak bunların 2 bin 793’unun oy kullanma hakkına sahip olduğu genel kurul saat 19.00’da başladı. ’GİRİŞTE YOĞUN BİR KATILIM VAR’ Divan Kurulu Başkanı Kadir Şankaya, coğunluğun sağlandığını belirtirken, “Girişte yoğun bir katılım var. Televizyonlar canlı olarak yayınlıyor. Bursaspor’a yakışır bir genel kurul yapılmasını istiyorum. Bursaspor’umuza hayırlı olur” dedi. Konuşmanın ardından Divan Başkanlık Kurulu’nun belirlediği Şukru Akyollu’nun başkanlığındaki Kongre Divan Kurulu Serkan Subaşı, Sedat Akgun ve Yalcın Aras gorevde oluştu. Kongre oncesi notlar GENİŞ GUVENLİK ONLEMİ Beş başkan adayı olması nedeniyle genel kurul uyesi olmayanların salona alınmaması icin geniş bir guvenlik onlemi alındı. Uyeler kartlarını kimlik kartlarını gostererek aldı ve x-ray cihasından gecerek salona girdi. SİVİL POLİS GOREV YAPTI Bursaspor Genel Kurulu’nda ozel guvenlik gorevlilerinin yanı sıra 100’un uzerinde sivil polis gorev yaptı. YOĞUN KATILIM VAR Bursa’da genel kurul saatinin iş bitimine rastlaması nedeniyle ilk başlarda katılım beklendiği gibi cok olmadı. Ancak Saat 19.00’dan sonra kapanan işyerleri ve fabrikalardan cıkan uyelerin katılımıyla salon doldu. ATATURK VE YAZICI POSTERLERİ Ataturk Spor Sarayı’nda salon bu kez yeşil beyazlı balonlarla suslenmemesi dikkat cekti. Salonun icersinde , Ataturk, İbrahim Yazıcı’nın posterleriyle Turk bayrağı dikkat cekti. MESUT MESTAN’DAN YEMEK PAKETİ Başkan adaylarından Mesut Mestan, genel kurula katılan tum uyelerine girişte yemek paketi dağıtması dikkat cekti. Paketin icersinde, soğuk sandovic, kek ve meyva suyu vardı. PARTİLİLER TRİBUNDE Bursaspor Kongresi izleyenler arasında milletvekillerinin de bulunması dikkat cekti. Bursa Buyukşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Ak Parti Bursa Milletvekili Hakan Cavuşoğlu, CHP Milletvekilleri Sena Kaleli, Aykan Erdemir, İlhan Demiroz, CHP eski donem milletvekili Kemal Demirel, ESKİ BAŞKANLARDAN Fikret Ustenci, Ali Karasu da gelen isimler arasındaydı. BUYUK BAŞKAN YAZICI Salonun icersine kurulan dev erkanda gorevi başında vefat eden İbrahim Yazıcı’nın konuşması “Bu kalp seni unutur mu’ şarkısıyla yayınlanınca, salonu dolduran tum uyeler ayağa kalkarak, İbrahim Yazıcı lehine tezahurat yaparak alkışlaması dikkat cekti. İLHAN USLU: “DEREYİ GECERKEN AT DEĞİŞTİRİLMEZ” Mevcut yonetimde de yer alan başkan adaylarından İlhan Uslu da, “Sizin karşınıza şampiyon yonetimden 6 yonetici ile cıkıyorum. İbrahim Yazıcı’dan aldığımız şeffaflığı devam ettireceğiz. Ozluce’nin şu anda tapusu yok. Tapusunu alabilmek icin belediye başkanımıza başvurduk. Meclisten karar bekliyoruz. Ozluce’nin tapusunu alırsak belirli bolumlerde sportif amaclar dışında eğitim amacları icin yerler yapılacak. 5-6 sene icerisinde Bursaspor Universitesi’nin sozunu veriyoruz. Hicbir iş adamı Bursasporlu değil. Bizden once hicbir başkan adayı Hikmet Karaman ile devam edeceğimizi soylemedi. Transfer politikamızı, kamp programımızı planladık. Dereyi gecerken at değiştirilmez. Bursaspor hedefi olan Avrupa kupalarındaki başarıya ulaşacaktır. Bizler Bursasporluyuz. Bursaspor’un gelişmesi icin caba sarf ediyoruz. Bursaspor, Bursasporlularındır” diye konuştu. ERKAN KORUSTAN: “SURDURULEBİLİR BAŞARI HEDEFİMİZDİR” Uslu’nun ardından kursuye cıkan Erkan Korustan, “Bu kongre başkanımız İbrahim Yazıcı’nın vefatı sebebiyle acele yapılan kongredir. Kim kazanırsa kazansın, şolen havasında kutlanmamalıdır. Biz projeler kurulu kurmak istedik. Bursaspor ayağa kalkmış durumda bizim gorevimiz onu koşturmak. Surdurulebilir başarı hedefimizdir. Kulubumuzun bugununu değil geleceğini garanti altına alacağız. Bursaspor’un ne kadar onemli bir değer olduğunu ve buyukluğunu tum Turkiye’ye kabul ettireceğiz. Bunları gercekleştirmek icin duğmeye basmanızı istiyoruz" diye konuştu. MESUT MESTAN:”BURSASPOR SEVDALILARINA HİZMET İCİN ADAYIZ” Mesut Mestan da, “Ben koltuk sevdalısı değilim. Ben gorevden hicbir zaman kacmadım. Rahmetli Yazıcı’nın gorevinde yer aldım. Koltuk sevdamız olsaydı yer almazdım. Hayallerimizi susleyen kupayı cok calışarak kazandık. Biz hayalleri gercekleştirdik. İkinci kupayı nasıl yanına koyarız diye bakıyoruz. Once kurumsallık diyoruz ve şeffaf bir yonetim anlayışı diyoruz. Bursaspor sevdalılarına hizmet icin adayız. Her şey şeffaf olacak. Dunya yıldızlarını getirdik. Yine getireceğiz. Yaptığımız butun transferler olumlu olmuştur. Oy pusulamız bile yeşil-beyaz. Yeşil-beyazdan vazgecmeyin. Biz kimsenin adamı değil, Bursaspor’a gonul verenlerin adamıyız” şeklinde konuştu. HAYRİ YAZICI ISLIKLANDI Başkan adaylarından Hayri Yazıcı’nın kursuye cıktığı sırada ise, salonda bulunan bir grup kongre uyesi, “Fenerli başka istemiyoruz”, “Burası Bursa Kadıkoy değil” şeklinde slogan attı. Yazıcı’nın Fenerbahce kongre uyesi olmasına yoğun tepki gosteren kongre uyelerine bazı delegelerde ‘Yazıcı başkan Bursaspor şampiyon’ şeklinde karşılık verdi. YAZICI: “BURSASPOR’UN HAKKINI KİMSEYE YEDİRMEYİZ” Yaşanan gerilimin ardından başkan adayı Hayri Yazıcı, konuşmasını yaptı. Yazıcı, “Bursaspor’a başarıları yaşatanlara minnettarız. Bu başarıları pekiştirmek icin buradayız. Cocuklarımızı anlatacağımız yeni şampiyonluklar olmalı. Az konuşup, cok iş yapacağız. Bursaspor’da beklentiler arttı. Bursaspor’un hakkını kimseye yedirmeyiz. Bursaspor’u sevenler ile kucaklaşmak icin geliyoruz. Bursaspor sevgisini tum dunyaya taşımak icin geliyoruz. İbrahim Yazıcı’yı saygıyla anıyoruz. Rehberimiz 16 Mayıs, rotamız şampiyonluk, hedefimiz Avrupa” dedi. Konuşmaların ardından oy verme işlemlerine gecildi CİFT UYELİKLERİN İPTALİ KABUL EDİLDİ Ote yandan Divan Kurulu’na Bursaspor Kulubu’ne uyeliği olmasına rağmen başka takımlarda da uyeliği bulunan kişilerin uyeliklerinin duşurulmesi yonundeki talep oylamaya sunuldu. Kurula sunulan toplam 220 imzalı dilekce oy birliği ile kabul edildi. KONGREDE GERGİNLİK Oy verme işleminin başlayacağı sırada bir anda ortalık gerildi. Genel Kurul uyeleri sandıkların acılıp kontrol edilmesini istedi. Guvenlik gorevliler olaya mudahale etti. Ve kongre sorumluları tarafından sandıkların hepsi teker teker acılıp kontrol edildi. Ve oy verme işlemi saat 21.45 itibari ile başladı. Yeşil-beyazlı kulubun 49. Genel Kurul Toplantısı’nda oy verme işlemi suruyor. Başkan adaylarının konuşmalarının ardından sandık başına giden delegeler arasında da zaman zaman gerginlik yaşandı. 9 nolu sandıkta oy verme işlemi surduğu sırada iki grup arasında cıkan tartışma kavgaya donuştu. Ozel guvenlik gorevlilerinin mudahale ettiği kavga, salon dışına da taştı. CEVİK KUVVET EKİPLERİ SALONA GELDİ Yaşanan gerilimin ardından Cevik Kuvvet ekipleri de tedbir amaclı Ataturk Spor Salonu’nda gorev aldı. Yeşil-beyazlı kulubun 24. başkanının belli olacağı kongre de oy verme işlemi suruyor. OY VERME İŞLEMİ SONA ERDİ Bursa Buyukşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de oy vermek uzere kongre salonuna geldi ve oyunu kullandı. Saat 23.45 itibarı ile tum sandıklarda oy verme işlemi sona erdi. Sayım başladı. Adayların sandık sonucları ise şoyle: 1. SANDIK: 188 oy (1 oy gecersiz): Hayri Yazıcı 78, İlhan Uslu 26, Mesut Mestan 2, Erkan Korustan 76, Muzaffer Onadım 6 2. SANDIK: 209 oy (1 oy gecersiz): Hayri Yazıcı 58, İlhan Uslu 37, Mesut Mestan 17, Erkan Korustan 94, Muzaffer Onadım 2 3. SANDIK: 219 oy (1 oy gecersiz):Hayri Yazıcı 55, İlhan Uslu 45, Mesut Mestan 11, Erkan Korustan 107 4. SANDIK: 194 oy (1 oy gecersiz): Hayri Yazıcı 26, İlhan Uslu 42, Mesut Mestan 23, Erkan Korustan 102 5. SANDIK: 201 oy (1 oy gecersiz): Hayri Yazıcı 51, İlhan Uslu 43, Mesut Mestan 21, Erkan Korustan 79, Muzaffer Onadım 6 6. SANDIK: 212 oy: Hayri Yazıcı 55, İlhan Uslu 50, Mesut Mestan 51, Erkan Korustan 56 7. SANDIK: 224 oy (1 oy gecersiz): Hayri Yazıcı 47, İlhan Uslu 66, Mesut Mestan 17, Erkan Korustan 92, Muzaffer Onadım 1 8. SANDIK: 220 oy (1 oy gecersiz): Hayri Yazıcı 58, İlhan Uslu 45, Mesut Mestan 41, Erkan Korustan 75 9. SANDIK: 219 (1 oy gecersiz): Hayri Yazıcı 39, İlhan Uslu 33, Mesut Mestan 129, Erkan Korustan 17 10. SANDIK: 233 oy: Hayri Yazıcı 47, İlhan Uslu 21, Mesut Mestan 129, Erkan Korustan 93 TOPLAM: Gecerli oy 2120, Gecersiz oy 8: Erkan Korustan 791, Hayri Yazıcı 514, İlhan Uslu 408, Mesut Mestan 384, Muzaffer Onadım 15 791 OYLA ERKAN KORUSTAN YENİ BAŞKAN Erkan Korustan 791 oy aldı. Hayri Yazıcı 514 oy aldı. İlhan Uslu 408 oy aldı. Mesut Mestan 384 oy aldı. Muzaffer Onadım 15 oy aldı. Olayspor __________________