Kestaneli Kup
4 kişilik
Malzemesi:
600 gr. Kestane, 1 corba kaşığı kakao, 2 corba kaşığı pudra şekeri, 1 tatlı kaşığı likor,
1.5 su bardağı cırpılmış sut kreması
Susleme İcin
Cırpılmış kremşanti, Kakao
Hazırlanışı:
Kestanelerin kabuğunu bıcakla cizin . Bir tencereye alıp uzerini ortecek kadar su ilave ederek yaklaşık 40 dakika haşlayın . Kestaneleri soyup robotta pure haline getirin .
Kakao , 2 corba kaşığı pudra şekeri , 1 tatlı kaşığı likor ve cırpılmış sut kremasını kestane puresine ekleyin . Robotun orta devir hızında 1 dakika kadar karıştırın .
Hazırladığınız kestaneli kremayı kaşık kaşık alarak sıkma torbasına doldurun . Buzdolabına alıp yarım saat kadar bekletin . 4 tane servis kupunu buzdolabına alıp soğutun .
Krema sıkma torbasını buzdolabından alın . Yıldız uc kullanarak kremayı , soğuk kuplara sıkarak paylaştırın . Cırpılmış soğık kremşanti ve kakao ile susleyip servis yapın .
__________________
Kestaneli Kup
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●34 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Yemek Tarifleri
- Kestaneli Kup