Genclerbirliği'nde kongre zamanı! Spor Toto 1'inci Lig'i ikinci sırada tamamlayarak bir yıl aradan sonra Spor Toto Super Lig'e donen Genclerbirliği’nde kongre hazırlıkları suruyor. Ankara'da yayınlanan yerel bir gazeteye verilen ilana gore genel kurul, Ramazan Bayramı nedeniyle 9 gune uzayan tatilin son gununde 9 Haziran Pazar gunu İlhan Cavcav Tesisleri'nde toplanacak. Genclerbirliği’nde Genel Kurul zamanı Eğer bu toplantıya kulup uyelerinin yarısından bir fazlası katılmazsa genel kurul, 16 Haziran gunu katılımcı sayısına bakılmaksızın Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Şura Şalonu'nda saat 10.00'da bir araya gelerek yonetim kurulunu ve kulup başkanını sececek. Olağan mı olağanustu mu? Kamu yararına dernek statusunde yonetilen Genclerbirliği tuzuğunde yer alan "Genel kurul 3 yılda bir Mayıs ayında toplanır" hukmune rağmen 2018 yılı Mayıs ayındaki Olağan Genel Kurulu gercekleştirilmemişti. Mevcut başkan ve yonetiminin gostermiş olduğu mazeret kamuoyunda eleştirilere neden olmuştu. Bu yuzden 16 Haziran'da toplanacak olan genel kurulun olağan mı olağanustu kongre mi olacağı belirsiz. Genel Kurul ilanında yer alan "Yonetim Kurulu Genel Kurul tarafından uc yıl sureyle belirlenir" ibaresini değerlendiren spor hukukcuları, bu hukmun yer aldığı bir genel kurulun "olağan" sıfatını taşıyamayacağını belirtiyor. Genclerbirliği'nde genel kurul neden toplanmadı? İlhan Cavcav'ın vefatından sonra yapılan Olağanustu Genel Kurul'da başkan secilen Murat Cavcav, gecen yıl toplanmayan Genel Kurul'a gerekce olarak kulubun icinden gectiği ozel durumu gostermiş, başkanvekili Arif Olmez de transfer hazırlıkları yapmaları gereken o donemde Genel Kurul'la vakit kaybetmemeleri gerektiğini ifade etmişti. Gecen sezon başında istifa eden bazı yoneticilerden Arda Cakmak olası bir genel kurul icin adaylığını acıklamıştı. Tuzuk gereği toplanması gereken genel kurulun iptalini değerlendiren Arda Cakmak, kulupteki mali problemleri işaret etmişti. Genclerbirliği'nde genel kurul şimdi neden toplanıyor? Spor Toto 1'inci Ligi'nde şampiyon Denizlispor'un ardından ikinci olarak Super Lig'e geri donen Genclerbirliği'nde yonetim, arkalarına aldıkları başarı ruzgarı ile guven tazelemek istiyor. Ote yandan mevcut yonetim kume duşulen 2017-2018 sezonu ve devamında surekli istifalarla eksilmiş durumda. Murat Cavcav yonetiminden bu surede Arda Cakmak (Asbaşkan), Sinan Gursoy (Genel Sekreter), Hakan Kaynar (Basın Sozcusu), Hıfzı Kuruşa (Sayman), Cem Şukru Kaya (Genel Sekreter), Aykut Akalın (Basın Sozcusu), Murat Yıldız (Mali Asbaşkan), Sertac Muratal (Asbaşkan) istifa etti. Her ne kadar yonetim kurulu yedek listeden isimlerle takviye edilse de Murat Cavcav'ın daha uyumlu bir yonetim kurmak istediği iddia ediliyor. Olağan Genel Kurul'da secilene tebrik var, uyelere davet yok Ramazan Bayramı'nın uzatılması ile 9 gune cıkan uzun tatilin son gunu toplanacak olan Genclerbirliği Genel Kurulu'na dair yerel gazetede yayınlanan ilan dışında kulup tarafından uyelerine henuz bir davet yapılmadığı oğrenildi. Kulubun resmi internet sitesinde 1 Haziran'da Ankara'da toplanan Turkiye Futbol Federasyonu Olağan Genel Kurul'unda başkan secilen Nihat Ozdemir'i tebrik eden bir mesaj yayınlanırken, ilki 8 ikincisi 15 gun sonra toplanacak Genel Kurul'la ilgili herhangi bir davet yer almıyor. Kulubun sosyal medya hesaplarında da genel kurulla ilgili herhangi bir cağrı olmaması 16 Haziran 2019 gunu toplanacak genel kurula az sayıda uyenin gelmesine yonelik bir adım olarak değerlendiriliyor. Genclerbirliği'nin kac uyesi var Bir sezonda milyonlarca liralık butceleri yoneten başkent kulubunde yonetim kurulu ve başkanı belirleyecek uye sayısının 2000'in uzerinde olduğu iddia ediliyor. Gecen yıl boyunca toplanması gereken genel kurul oncesi kamuoyunu bilgilendiren Arda Cakmak ve arkadaşları Murat Cavcav'ın başkan olarak secildiği genel kuruldan hemen once kulube 700'un uzerinde yeni uye kaydedildiğini iddia etmişlerdi. Pazar gunu İlhan Cavcav Tesisleri'ne 1000 kişiden fazla uye katılırsa toplantı yapılabilecek. Arda Cakmak yeniden aday mı? Kulubun duştuğu sezonun başında istifa ederek daha sonra da başkanlığa adaylığını acıklayan Arda Cakmak cephesinde de sessizlik hakim. Bu surecte sadece Radyospor’daki Gun Ortası programında şampiyonluk dolayısıyla Murat Cavcav ve camiayı tebrik eden Arda Cakmak, henuz bir acıklama yapmadı. Kulube yakın isimler gecen sene uzun suren ve bir turlu toplanmayan genel kurul surecinin muhalefet cephesini yorduğunu ve eksilttiğini belirtiyor. Bu durumda henuz başkanlığa adaylığını acıklamasa da Murat Cavcav'ın tek listeyle gireceği genel kuruldan bir kez daha başkan olarak ayrılacağı iddia ediliyor. Zimbabwe'de verilmeyen golu gorunce gozlerinize inanamayacaksınız KAYNAK: https://ajansspor.com/haber/genclerb...-zamani-305744 __________________