Ve… Erciyesspor’umuz Fortis Turkiye Kupası yarı final ikinci macında deyim yerinde ise “destansı” bir mucadele ile adını finale yazdırdı. Bu destanı yazanların başında tabii ki kalecisi Orkun’dan tutun da gorev almayan yedeklerine, Teknik Direktor CESUR YUREK Bulent Korkmaz’dan , Yonetim Kurulu ve hatta hatta malzemecisine kadar kenetlenmiş Erciyesspor camiası geliyordu. Helal olsun onlara…Bize hayatımız boyunca unutamayacağımız ve gelecekte torunlarımıza aktaracağımız muazzam bir DESTAN bıraktılar !.. Seri penaltılarda Orkun sağ alt koşeye giden topu cıkarttığında Ataturk Stadının icerisi kadar tribunlerinde de coşkulu bir BAYRAM’ın sevinci yaşanmaya başlamıştı bile…Ergun Teber son penaltıda kaleci Tolga’yı avladığında saha ici ana-baba gunune dondu. Herkes cılgınlar gibiydi adeta… Mac oncesi tahminlerimde kesinlikle yanılmadım. Trabzon’dan foto muhabiri arkadaşımız Cevat Kol, İstanbul’dan Erkan Koyuncu ve Ufuk Tuncaelli’ye “ Bakın dostlar …Bu akşam Erciyesspor normalde gol atamaz. Ama, penaltılarda biz turu geceriz. Cunku, kaleci Tolga 6-1 bitebilecek bir macı cevirmiş ve Erciyesspor ligde 1-0 yenilmişti. Tolga joker hakkını kullandı. Bunun rovanşını mutlaka alırız.” dedim. Sonucta aynen dediğim gibi oldu ve Ataturk Stadını ZAFER kazanmış bir kumandan edasıyla (!) mağrur bir şekilde terk ettim. Aslında bu mac Erciyesspor’dan cok; iddialı Trabzonspor acısından hayli yıkıcı oldu…Hafta icindeki demecler, Erciyesspor’u hafife alan acıklamalar ( ve de futbolculara bu macta Fortis’ten alınacak tur gelirinin tumunu prim olarak vermek gibi.. ) Erciyesspor’u daha da motive etti. Hele hele hemen hic pozisyon bile bulamadığımız ilk yarıda rakibin sayısını unutturacak kadar cok korner atışı ve kacırılan bir dolu goller sonrasında hem de Ali Turan’ın kırmızı kart gormesiyle 10 kişiyle bu macı penaltılara taşımamız bence alkışa değerdi..Bravo Ali Turan…Trabzonspor’un macı koparabileceği net golluk pozisyonu onlemek adına kendini feda etti ve yapabileceği en doğru hareketi yaptı. Kırmızı kart gorursen işte boylesine bir pozisyonda goreceksin… Hakem Cuneyt Cakır bence yine deyim yerinde ise tam bir EYYAMCI idi. İnanın, ulusal gazeteleirimizin gectiğimiz hafta bu adamı hangi kriterlere bakarak ve nasıl olup ta HAFTANIN HAKEMİ sectiklerine hayret ettim doğrusu…Olmadık yerlerde verilen fauller, cıkacak kartlarda standart olmayışı, rakibin ard arda faul yapan oyuncularını babacan bir şekilde uyarışı (!).. Ne yani arkadaş, eğer milyarları su gibi sacan bir Trabzonspor’un bu Erciyesspor’a gucu yetmiyorsa, bırak Avrupa’ya gidemesin…Cifte standart niye ? Bu kayırmacılık nicin ?.. Bence bunun tek nedeni, Medya korkusu olsa gerek… Erciyesspor belki ilk yarıda iyi oynamadı. Ama haddini bilerek oynadı. Golu yediğinde bile paniklemedi. Macı penaltılara taşımak icin olanca gucuyle mucadele etti. Ama her şeye rağmen macın kırılma noktası ; İlhan’ın kaleci Tolga ile karşı karşıya iken golu atamayışı olabilirdi.Takım 10 kişi kaldığında bile yılmadı, olumune mucadele verdi ve sonucta adını altın harflerle ( Kayseri tarihinde de ilk kez ) finale yazdırdı.Ataturk Stadından taşan dalga dalga sevinc once caddelere, sonra da başta Kayserili hemşehrilerimizin ve Turk Dunyasının yaşadığı tum koşelere yayıldı. Tebrikler Ziya Eren ve Yonetimine…Tebrikler ve alkışlarım ; bu takıma ligin ikinci yarısıyla beraber CESARET aşılayan Bulent Korkmaz’a .. Sahada varını-yoğunu ortaya koyarak mucadele eden Orkun, Ergun Teber, Ali Turan, Lazarov, İlhan, Kurşat, İlkem, Guven, Mehmet Eren, Gokhan, Cenk İşler ve şu mutlu anımda ismi aklıma gelmeyen tum Erciyesspor cengaverlerine… Bu DESTAN sanırım bir şarkı gibi OMUR BOYU SURECEK ve unutulmayacaktır !... Darısı finale… Bekle bizi Kupa…Geliyoruz..Tum azmimizle, yureğimizle ve de giderek artan o CESARETİMİZ’le !... Bekir DEMİRAĞ __________________