Akhisar Belediyespor,karşısında takımı gol yemediği icin bir nebze mutlu olan ancak "gol" atamadıkları icin de uzgun olan Daum'un yuzu, bu kez Karabuk'te guldu. Mac oncesinde Teknik adam yorumu ile Bursa'daki yorumlar ise birbirinin tam zıttıydı. Daum,haklı olarak gol yemeden ve 2-3 gol atarak kazanmak isterken... Bursaspor taraftarları macı kazanalım da isterse; 3-4 bitsin diyorlardı... 90 dakikanın bittiğini ilan eden dudukle birlikte Daum'unda,Bursaspor camiasının da yuzu guldu! Bu haklı galibiyette ve mutlulukta on plana cıkan ilk isim ise Sebastian Frey'di. Bursaspor'a transfer oldukları gunden beri takım arkadaşları Civelli ve Taiwo ile birlikte "yerden yere" vurulan Frey,56.dakika da penaltı noktası uzerinde bomboş durumda topa vuran İlhan Parlak'ın şutunu ayakları ile uzaklaştırırken... Galibiyetin de mimarı oldu! İlhan'ın 48.dakika da 2 metre mesafeden bomboş durumda vurduğu kafa topunun auta gitmesi... 53.dakika da Lualua'nın dar acıdan vurduğu şutu Frey'in ayakları ile kornere gondermesi... Bursaspor'un 10 kişi oynayan rakibi karşısında yaşadığı "negatif" pozisyonlardı. Macın 2.yarısından,ilk yarısına doğru analiz yapmak bence daha doğru olacak diye duşundum. 28.Dakika da 2.sarı karttan "kırmızı kart" ile oyun dışına gonderilen Samba Sow,oncesi ve sonrası diye oyunda bolunde aslında... Haftalar sonra Belluschi'ye kavuşmuş olan Bursaspor,rakibini 2.bolgede durdurmayı ve ayağa toplarla hızlı hucum planları yapmaya calışırken... 28.dakika da rakibinin 10 kişi kalması ve 31.dakika da golu bulmanın getirdiği "rahatlıkla" konsantrasyon sorunu yaşadı! Rakibin etkili isimlerinden Ahmet İlhan'ın 25.dakika da sakatlanarak oyun alanın dışına cıkması ise Karabuk'un elini iyice zayıflatırken... Bursaspor adına macın 30 dakika icinde bitmesi anlamına geldi. Samba Sow'un 12 ve 28.dakikalarda gorduğu her iki kartta doğruydu ama... Macın hakemi Suleyman Abay adına yanlış olan ise Samba Sow'un, 9.dakika da Bursaspor,hucumunu "elle kesmesini "sarı kart ile cezalandırmaması oldu. Samba Sow, boylece fazladan 16 dakika (!) daha sahada kalmış oldu. Civelli,Taiwo,Basser,Kazım,ilk yarıda iyi performans sergileyen Yasin(sarı kartı olduğu icin oyundan alındı) ve golu atan Murat Yıldırım,bu macta one cıkan isimler olurken... Belluschi icin Bursaspor adına her zaman ayrı bir parantez acmak zorundayız! Batalla:"Belluschi saha icinde benim elim ayağım" diye boşuna soylemiyor. Murat Yıldırım'ın MP Antalyaspor deplasmanın ardından galibiyet golunu atması da kendi ozguveni acısından cok onemliydi. Bursa'da kalan Pinto'yu siz aradınız mı? Şahsen ben hic aramadım. Hatırlamakta istemiyorum cunku; Bursaspor Pinto'dan buyuk! Huseyin Altınırmak/Bursadabugun