Samet Aybaba'nın Bursaspor'a gelmesinin ardından ortaya koyduğu performansla yeşil-beyazlılarda adından en cok soz edilen oyuncu olan Volkan Şen, editorumuz Hilmi Sever'in sorularını yanıtladı. Galatasaray'a ve Kayserispor'a attığı şık goller ile taraftarlarının da gonlunde taht kuran genc oyuncu, tekniği ve mutevazılığıyla futbolumuza damga vuracağa benziyor. Şimdi bu roportajla sizleri baş başa bırakıyoruz: “SAMET HOCA'NIN GELİŞİ BENİM İCİN BUYUK ŞANSTI” - Volkan futbola nerede başladın? “Futbola Bursaspor Profesyonel Dayanışma Derneği'nde başladım. Daha sonra Bursaspor altyapısına gectim, Bursa'nın pilot takımı olan Merinos'ta top oynadım. Sezon başında Bursaspor kampına dahil edildim, iyi bir kamp donemi gecirdim, Bulent Hoca ligde ilk iki haftada bana şans verdi. Daha sonra ise performansımın duşuk olduğunu soyleyerek beni PAF takıma gonderdi. Samet Hoca'nın gelişiyle yeniden A Takım'a cağırıldım. Semet Hocam cağırdığı ilk haftada bana formayı verdi ve o haftadan beri de oynuyorum. Samet Hoca'nın gelmesi benim icin buyuk bir şanstı, oynuyorum, gol de atıyorum. Kendimi cok şanslı hissediyorum.” - Kayserispor'a ve Galatasaray'a attığın goller gercekten cok şıktı. Mac icinde rahat hareketlerin ile dikkat cekiyorsun... “Sahada rahatım, zorlanmıyorum cunku gol atmaya alışığım. Tabii bir heyecan oluyor, ama bu futboluma olumsuz yansımıyor.” “RONALDO'YU ORNEK ALIYORUM” - Tam olarak mevkiin ne? “Esas mevkiim forvet arkası, ama Merinos'a gittiğimde hocam beni sol acıkta oynatmaya başladı. İki senedir de sol acıkta oynuyorum. Sol acıkta iyi işler yapmaya başladım. Başlangıcta solda oynamak istemiyordum, ama zaman gectikce alıştım ve bu mevkii de oynadığım icin mutluyum. Samet Hocam da beni sol acıkta oynatıyor.” - Yaşın cok genc, ornek aldığın bir isim var mı? “1987 doğumluyum, Manchester United'lı Cristiano Ronaldo'yu ornek alıyorum. Cok aykırı ve yetenekli bir futbolcu. Onun kadar olmasam da sahada yaptıklarını yapmaya calışıyorum. Bir de Egemen ağabeyi ornek alıyorum. Onun gibi uzun yıllar Bursaspor'da forma giyerek kaptanlık yapmak istiyorum. Egemen ağabey kişilik olarak da mukemmel bir insan.” - Artıların ve eksilerin neler? “Artılarımdan cok eksilerim var, daha yolun başındayım. Bu eksiklerimi hocamın ve takımdaki ağabeylerimin soylediklerini dikkate alarak gidermeye calışıyorum. Kendimi daha fazla geliştirmek icin cok calışıyorum.” - Takımınızda cok deneyimli isimler var. Sana şuphesiz yardımcı oluyorlardır... “Hepsi cok yardımcı oluyor. Saha icinde ve saha dışında neler yapmam gerektiğini hep anlatıyorlar. Ben de onların soylediklerini dikkate alıyorum ve hata yapmamaya calışıyorum.” “EN BUYUK KOZUMUZ TARAFTARIMIZ” - Taraftarlar genc oyuncuları sever. Senin Bursaspor taraftarı ile aran nasıl? “Sağolsunlar bana cok destek oluyorlar. Mukemmel bir tarafarımız var, hata yapsam bile alkışlıyorlar, ic saha maclarımızda en buyuk kozumuz taraftarımız.” - Hedeflerin arasında neler var? “Bursa'nın cocuğuyum. İlk olarak Bursaspor'da cok iyi yerlere gelmek ve Bursaspor'u cok iyi yerlere getirmek istiyorum. Milli Takım'da forma giymek istiyorum, daha once Arnavutluk ile oynanan hazırlık macında Umit Milli Takım formasını bir kez giymiştim. İnşallah onumuzdeki maclarda da Milli Takım'da yer alırım. Umit Milli Takım'da kendimi gosterdikten sonra da A Milli Takım'da oynamak en buyuk hedeflerimden biri.” - Samet Hoca ile ilgili neler soylemek istersin? “Samet Hoca, takımın başına geldiği ikinci haftada beni kadroya aldı. Ankaragucu macında ilk 11'de şans verdi. Samet Hocam bana guvendi, ben de onu mahcup etmemek icin elimden geleni yaptım. Hocamın bana verdiği şansı iyi değerlendirdiğimi duşunuyorum, yedi hafta ilk 11'de oynadım. İnşallah onumuzdeki maclarda da formayı hep giyeceğim.” - İkinci yarıda Bursaspor'un hedefleri neler? “Onumuzde bizim icin cok onemli bir mac olan Denizlispor macı var. Bu karşılaşmayı kazanarak cıkışa gecmek istiyoruz. Hafta icinde de kupada OFTAŞ Spor ile karşılaşacağız, bu macı da alarak kupada yolumuza devam etmek istiyoruz. İnşallah ligin ikinci yarısını iyi bir yerde bitiririz.” - Avrupa Ligleri'ni takip ediyor musun? “Evet.” - Beğendiğin bir lig var mı? “İngiltere Premier Ligi'ni cok seviyorum, Manchester United maclarını Cristiano Ronaldo icin ozellikle takip ediyorum.” - Sezonun ilk yarısı ile ilgili olarak soracağım birkac soruyla roportajı noktalamak istiyorum. “Tabii.” - Ligin ilk yarısında sana gore en iyi performansı gosteren kaleci kimdi? “Rizesporlu David Gonzalez.” -Ligin ilk yarısında en iyi performans gosteren defans oyuncusu kimdi? “Egemen ve Omer ağabey.” -Ligin ilk yarısında en iyi performans gosteren orta saha oyuncusu kimdi? “Alex.” -Ligin ilk yarısında en iyi performans gosteren forvet oyuncusu kimdi? “Semih ve Gokhan Unal.” Roportaj: Hilmi SEVER Kaynak: sporx.com __________________