Malzemeler
3 Adet Orta Boy patates
2 Adet Yumurta
1 Tatlı Kaşığı Nişasta
2 Corba Kaşığı Ezilmiş Beyaz Peynir
3-4 Dilim Salam
1/2 Su Bardağı Un
1 Adet Yumurta Sarısı
1/2 Su Bardağı Galeta Unu
Tuz , Karabiber
Kızartmak İcin Sıvıyağ
Yemeğin Tarifi
3 adet patatesi haşladıktan sonra, rendeleyelim. Uzerine 2 yumurtayı, 1 tatlı kaşığı nişastayı, karabiberi, 2 corba kaşığı ezilmiş beyaz peyniri, kucuk kucuk kesilmiş salamları ilave edelim. Tum malzemeyi iyice yoğuralım.
Patates hamurundan ceviz iriliğinde parcalar koparalım. Yuvarlayarak, şekil verelim. Patates toplarını once una, sonra cırpılmış yumurta sarısına son olarak da galeta ununa bulayalım. Derin bir tavada sıvı yağı kızdıralım. Patates toplarını kızgın sıvı yağda, tavayı arasıra sallayarak kızartalım. Fazla yağının suzulmesi icin kağıt mutfak havlusunun uzerine alalım. Ilınınca servis yapalım.
__________________
Patates Kroket (6 Kişilik) PDT®
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●22 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Yemek Tarifleri
- Patates Kroket (6 Kişilik) PDT®