Sırbistan'da ne yaptık? Oyunumuz nasıldı? One gecmişken ve 70 dakika ustun oynarken, 10 dakikada 2 gol yiyerek 2-1 geriye duşmenin nedenleri nelerdir? Yeni transferleri ve takımın performansını beğendik mi? Bu tur soruları coğaltmak mumkun? Fakat emin olduğum tek şey şu ki; Biz bu Sırp ekibini, rovanşta en az 2-3 farklı skorla yener ve turu geceriz. Bu kadar net konuşuyorum. Bayramın ilk gunu Ataturk Stadı'nda cifte bayram yaparak, adımızı play-off turuna yazdırırız. Zaten asıl onemli olan 2 senedir travma yaşadığımız son elemeyi gecip, artık adımızı gruplara yazdırmak... Tabii ki, sevinci de yaşadık bu 90 dakikada; uzuntuyu de, kızgınlığı da... Ama son anda da olsa avantajı yeniden elde etmeyi başardık. ** Sahaya bakarsak; Frey iki balık gol yedi. İlkinde tepeden hop diye torik gibi geldi balık... İkinci golde Kamerunlu Oumarou, İbrahim'in uzerinden cıkıp kafayla topu uzak koşeyle gonderince, Fransız kalecimiz bu golu de izlemek durumunda kaldı. GOLLERİ SOL TARAFTAN YEDİK Adamlar, kendi sağ kanatlarından, yani bizim Tuncay ve Taiwo ile kullandığımız sol kulvardan, ataklarının yuzde 57'sini geliştirdiler. Adeta madeni bulmuş gibi bu kanattan bindirdikce bindirdiler. Zaten iki golleri de defansımızın solundan başlayıp geldi. Pinto hucumda bekleneni veremedi. 85'e kadar sahada kalmasına acıkcası şaşırdım. 70 dakika onde oynarken, hep kenara baktım; ha şimdi bir değişiklik yaparız, şimdi orta sahaya Murat Yıldırım ve sol kanada Ferhat Kiraz girer diye bekledim durdum. İlk değişikliği ne zaman yaptık? 71'de beraberlik golunu yedikten 2 dakika sonra sol tarafta Tuncay'ın yerine Ferhat ile... Sonra 85'te Pinto'nun yerine 16'lık genc umudumuz Enes Unal ve 88'de Şamil'in yerine Murat ile... Bu benim goruşum... İBRAHİM TELAFİ ETTİ Kaptan İbrahim Ozturk, yediğimiz 2. goldeki hatasını 90'da kornerden gelen topu kafayla Taiwo'ya asist yaparak bir anlamda telafi etti. Boylece Novi Sad'a kadar saatlerce yol tepen 500 kadar taraftarımız da 2-2'lik skorla yurda umutlu donuyorlar. Zaten haftaya 26 bin yeşil-beyazlı taraftarın muhteşem desteğiyle Timsahlar da sahada coşar ve yeni bir Kups tarifesi uygulayabiliriz. DERS ALMALIYIZ Umarım, ilk resmi macımızda yaptığımız hatalardan ders alır ve eksiklerimizi kapatırız. Yeni transferlerden Şamil hic kuşkusuz en faydalı olan isimdi. Yabancı transferlerin de en kısa surede gerekli performansı yakalayıp takıma adapte olacaklarını umut ediyorum. Bu arada forvete ve sağ kanada birer kaliteli yerli oyuncu transfer etmemiz gerektiğini de bir kez daha vurgulamak istiyorum. İlk resmi macta, takıma fazla yuklenmenin bir anlamı yok. Zira boylesine iki maclı elemeli turlarda, deplasmandaki oyun kurgularının skor odaklı olduğunu, ayrıca 2 gol atmanın ve yenilmeden donmenin avantaj olduğunu biliyoruz. Biz sadece gorduklerimizi soyluyoruz. Daha yolun başında oyunu beğenmeyip de umitsizliğe kapılmak doğru olmaz. Cunku her zaman umuttur ve vazgecilmez bir sevdadır Bursaspor... Bursadabugun /Serkan Yetişmişoğlu