Yeşil-beyazlı takımın kaptanlarından olan milli eldiven Antalya kampında Bursa.com Bursaspor muhabiri Adnan Batır’a ozel acıklamalarda bulundu. -Bursaspor ligin ilk yarısında puan anlamında cok guzel bir performans sergiledi. Bu ilk devredeki takım performansında senin de cok buyuk bir katkın var. Sence nasıl bir ilk yarı gecirdin? “Puan anlamında iyi bir konumda olduğumuzu duşunuyoruz. Daha da iyi olabilirdik. Bazı maclarda kotu oynadık fakat iyi mucadele ettik. İyi oynadığımız maclarda oldu ve bunu ikinci yarının tumune yaymak istiyoruz.” -Ligin devresinde ligin en iyi kalecisi secildin bu konuda neler diyeceksin? “Cok mutlu oluyorum bu gibi değerlendirmeler olduğu zamanlarda. Ben takımıma katkıda bulunmak istiyorum. İnşallah ligin ikinci yarısında da en iyiler arasında olurum.” -Penaltılarda cok başarılısın. Rakiplerini analiz ediyor musun? Ozel bir calışman var mı? “Evet penaltı atana oyuncuları takip ediyoruz. Penaltı daha cok vuran oyuncunun avantajı oluyor. Biz kaleciler olarak daha cok sezgilerimiz ile hareket ediyoruz. Bende hem calışarak, hem de sezgilerimle penaltı kurtarıyorum. İnşallah bu şekilde devam etsin.” -Bursaspor’daki performansınlar milli takıma kadar yukseldin. Ancak ilk 11 başlama şansın olmadı. Sence milli takımda 1 numaralı kaleci olmanın kriteri nelerdir? “Evet uzun bir zamandır milli takımdayım ve onumde Volkan Babacan gibi iyi bir kaleci var. Ben sıramı bekliyorum. Mutlaka oynayacağım bir gun gelecektir. Bende o gunu sabırsızlıkla bekliyorum.” -Hamza hoca seninle ilgili olarak Ziraat Turkiye Kupası macı olan Aydınspor 1923 karşılaşmasında izinli olmana rağmen takımdaki ucuncu kaleci olan Muhammet Şengezer’in sakatlığı nedeniyle kadroya alınmanı istediğini belirtmişti. Bunu bize anlatır mısın? “Ben o macta izinliydim. Tesislere geldiğimde Muhammet’in sakatlandığını oğrendim. Bende gorevim olduğu icin seve seve maca gidip kulubede oturdum. Takımıma yardımcı olmak istedim. Olay bu şekilde gercekleşti.” -Uzun zamandır Bursaspor forması giyiyorsun. Trabzonspor macında yeşil-beyazlı forma ile 100. macına cıkacaksın bu sende bir heyecan yaratıyor mu? “Ben oyle olduğunu bilmiyordum. Bana iki gun once siz soylemiştiniz. Cok heyecanlandım, boyle ozel bir mac olacağını beklemiyordum. Gercekten cok mac olmuş. İnşallah burada nice yuzlerce mac oynarım. Burada olmaktan dolayı cok mutluyum.” -Bursaspor’un kampı nasıl geciyor. Cok ruzgarlı ve sağanak yağış altında idman yapıyorsunuz? “Tum takım olarak ozverili bir şekilde calışıyoruz. Dun akşam cok zor şartlarda calıştık ancak kimseden bir şikayet duymadım. Bu sabah idmanı fırtınadan dolayı iptal oldu. Biz sadece işimizi en iyi şekilde yapmaya calışıyoruz.” -Bursaspor’un ikinci yarıdaki hedefleri nedir? “Takım olarak hedefimizde Avrupa kupalarına katılmak var. Ligde 5. sıradayız ve oyunumuzu geliştirerek yukarıya da cıkmak istiyoruz. İkinci devreye iyi başlayıp sıralamada daha da yukselip hedefimizi yakalayacağımızı duşunuyorum.” -Beşiktaş macında tribunlerden buyuk tepki gordun. O tepki sonrası soyunma odasına giderken Bursaspor armasını optun o anı bize anlatır mısın? “O pozisyonda Marcelo ayağıma kasti bir şekilde bastı. Beni sakatlamak istediğini duşunuyorum. O anda sinirler gerildi. Onların seyircisi de bana tepki gosterdi. Halbuki bana tepki gostereceklerine oyuncularına tepki gostermeleri gerekiyordu. O anda kasti bir hareket yaptığı icin daha kotu bir sakatlık da olabilirdi. Ayağını orada cekebilirdi ama bilerek bastı, bende soyunma odasına giderken bir tepki ile karşılaştım. O anda formamı optum bu icimden gelen bir şeydi.” -Takım kaptanlarından birisin, takımdaki diğer oyuncular ile iletişiminiz nasıl? "Sizler de bizi yakından takip ediyorsunuz. Takım arkadaşlarım ile gerek saha ici, gerekse saha dışında cok iyi anlaşıyoruz. Herkes birbirine saygılı, sevgili ve arkadaşlık ust seviyede. Bende bu takımın kaptanlarından birisi olmakta gurur duyuyorum.” -Son donemde yaşanan teror olayları nedeniyle Super Lig takımlarındaki bir cok yabancı oyuncu ayrılmak istiyor. Sen takım kaptanlarındansın ve bu konuda takım icindeki yabancıların cekinceleri var mı? “Takımdaki arkadaşlarım bu olayları gorunce uzuluyorlar. Ama onlardan en ufak bir serzeniş veya şikayet duymadım. Ne buradan gitmek gibi nede durumumuz cok kotu gibi şeyler duymadım. Teror her yerde var. Aksine bizlere destek oluyorlar.” -Taraftarlara ne soylemek istersin? “Onlar bizim en buyuk gucumuz. Stadı doldursunlar ve bizler de onlara daha iyi bir oyun sunalım.” Bursasporluyuz.org
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Harun "BJK macında formamı optum"