Calışmalarını Antalya’da surduren Bursaspor’da genc oyuncu Mert Ornek Bursa Haber’e ozel acıklamalarda bulundu. “REKABETTE BEN DE VARIM” Yeşil beyazlı formayı giymek icin cok calıştığını belirten Mert, “Altyapıda yetiştim ve bir bucuk yıldır takımla idmanlara cıkıyorum. Kupa maclarında ve ligde zaman zaman şans buluyorum. Bu şansları da iyi değerlendirdiğimi duşunuyorum. Kampta tum gucumu sahaya yansıtıp forma rekabeti icerisinde olduğumu gosteriyorum. İnanıyorum ki ikinci devrede şans bana gelecek ve ben o formayı bir daha cıkarmayacağım.” dedi. “HAMZA HOCA BUYUK ŞANS” Teknik direktor Hamza Hamzaoğlu’nun genc oyuncular icin buyuk şans olduğunu belirten Mert: “Hamza Hocamız biz genclerle cok yakından ilgileniyor. Bizlerden beklentileri cok fazla. Ben ve diğer genc arkadaşlarımda bunun bilinciyle daha fazla calışıyoruz. Hak edenin formayı alacağına olan inancımız tam. Mevki olarak Erdem abiyle rekabet icindeyim. Onu gecip formayı giyebileceğimi duşunuyorum.” Takımda tum oyuncuların birbirine saygı gosterdiğini soyleyen Mert: “Takımda her oyuncu birbirine yardım ediyor. Kaptanımız Pablo Batalla başta olmak uzere tum abilerimiz ellerinden geldiğince biz genclerle ilgileniyor, sorunlarımıza cozum bulmaya calışıyorlar. Kolej takımı havasında bir ortamımız var. Yere biri duştuğunde kaldırmak icin herkes elini uzatıyor. Bu birlikteliği gercekten başarının temeli olarak goruyorum.” “SAĞ ACIKTA OYNAMAYI SEVİYORUM” Hem U21 takımında hem de A takımda forma giymesinin kendisini etkilemediğini belirten genc oyuncu: “A takımla idmanlara cıkıp donem donem U21’de forma giyiyorum. Orada tum arkadaşlarımla uzun suredir beraber olduğumuz icin uyum sorunu olmuyor. U21’de sağ acık ve forvet olarak oynuyorum, A takımda sağ bek olarak calışıyorum. Bu farklılık benim gelişimim icinde iyi oluyor. Ne kadar fazla pozisyon oynarsam Hocalarım icinde tercih sebebi olacağımız duşunuyorum. Kişisel olarak baktığımızda sağ acıkta kendimi daha rahat hissediyorum.” “OYNAMAK İSTİYORUM” Kendisini kiralamak isteyen takımlar olmasına rağmen kalmayı tercih ettiğini belirten 19 yaşındaki genc oyuncu, “Kiralık tekliflerin olduğunu duymuştum. Bir takıma gidip oynayarak hazır donmekte alternatifler arasında yer alabilirdi. Cunku her oyuncu oynamak ister. Ama ben kalıp burada savaşmaya ve formayı kapmaya odaklandım. Tum calışmalarımı bunun uzerine yapıyorum.” dedi. “AVRUPA’YA GİDECEĞİZ” Takım halinde sezon sonunda Avrupa Kupaları’na katılma hedeflerinin olduğunu belirten Mert: “İyi bir yoldayız. Ligde 5.sıradayız ve hedefimiz en kotu bu sırada ligi bitirip Avrupa Kupaları’na katılmak. Bunu da başaracak gucteyiz. Hatta neden daha yukarısı olmasın diye takım icinde konuşuyoruz. Uyum sağlayan aile ortamı icerisinde calışmalarını surduren bir takımız. Teknik ekibimiz, yonetimimiz, futbolcular, taraftarlarımız, camiamız hep birlikte olduğunda neler başarabildiğimizi tum Turkiye’ye gosterdik. Tekrar gostermeye de kararlıyız.” “BİZİ YALNIZ BIRAKMAYIN” Son olarak taraftarlarada cağrıda bulunan genc oyuncu, “Timsah arena muhteşem bir stadyum. Fakat orada zaman zaman az seyirci gorduğumuzde uzuluyoruz. Turkiye’nin en buyuk en ateşli taraftarına sahibiz. Tunelden sahaya cıkarken tıklım tıklım tribunleri gormeyi kim istemez. Taraftarlarımız bizleri yalnız bırakmasın ve sonuna kadar guvensinler. Takım olarak onları cok mutlu edeceğimize inanıyorum.” dedi. Bursasporluyuz.org