Bursaspor’un genc stoperi Ertuğrul Ersoy, iki kez penaltı yaptırdığı Akhisar Belediyespor macının devre arasında Hamza Hamzaoğlu’nun kendisini, “Bu macta seni oyundan alamam. Cık ve 2-3 tane daha penaltı yaptır” sozleriyle motive ettiğini soyledi. Taraftarların tepkilerinden de etkilendiğini ifade eden Ersoy, “Kimseyi kotulemiyorum ama geri pas attığımız zaman kufur yiyeceğiz mi diye duşunuyorum” dedi. Spor Toto Super Lig’in ikinci yarısı icin hazırlıklarını Antalya Side’de surduren yeşil-beyazlılarda, 19 yaşındaki stoper Ertuğrul Ersoy, İhlas Haber Ajansı'na (İHA) ozel acıklamalarda bulundu. Ligin ilk yarısında daha iyi oynamaları gereken macların olduğunu ifade eden Ersoy, “Bursaspor buyuk bir camia ve buyuk bir taraftara sahip. Taraftar da hem guzel oyun hem de galibiyet bekliyor ama sıkıntılı donemdeyiz. Mali acıdan problemler var ama şu anda yakaladığımız 5’incilik gercekten bu yılki Bursaspor icin beklenmedik bir sonuc diyebilirim. Onlar bizim arkamızda durmaya devam etsinler. Biz zamanla yakaladığımız uyumla beraber puan almaya devam edip, futbolumuzu da daha zevkli hale getireceğiz” dedi. “Geri pas attığımız zaman kufur yiyeceğiz mi diye duşunuyorum” Taraftarların tepkisinin kendilerini etkileyip etkilemediğinin sorulması uzerine genc stoper, “Biz de oradan geldik, tribunlerden mac izliyorduk. Macın havasına kapılıp, bağırıp cağırabiliyorduk ama aşırıya kacmak biraz sıkıntı. Enes’in o noktaya gelmesinin sebebi uzerine baskı olmaması. Kimseyi kotulemiyorum ama burada geri pas attığımız zaman kufur yiyeceğiz mi diye duşunuyorum ben. Aşırıya kacmadığı surece bu işin literaturunde bunlar var. Zaman zaman Bilal ağabeye, İsmail ağabeye, Merter ağabeye sezon başında yapılan şeyler ciddi anlamda biraz ağırdı. Tekrardan toplardık, birlik beraberlik icinde inşallah ikinci devreyi iyi bitirip Avrupa’ya gitmeyi hedefliyoruz” diye konuştu. “Maca cıkıyorsun ve 2-3 tane daha penaltı yaptırıyorsun” Kupada oynanan ve iki penaltı yaptırdığı Akhisar Belediyespor macının devre arasında yaşananları anlatan genc isim, “Hocanın nasıl kaliteli bir insan olduğunu anlatabilirim. Macta iki penaltı yaptırdım ve benim icin kotu geciyordu. Kupanın iki favori takımıyız. Onları orada yendiğimiz zaman daha rahat ust tura cıkacağız. Devre arasında iceri girdik. Benim moralim cok bozuktu. Hocaya beni cıkartmasını ve kendimi hic iyi hissetmediğimi soyledim. Hoca da bana, ‘Şu macta seni oyundan alır mıyız? Şimdi sahaya cıkıyorsun ve 2-3 tane daha penaltı yaptırıyorsun’ dedi bana. Orada ne kadar buyuk bir hoca ve ne kadar guzel bir insan olduğunu anladım. Hoca arkamızda durduğu surece ne hocayı ne de taraftarı yanıltmayacağım” diye konuştu. “Ben eylulden sonra verimli oluyorum” Serdar Aziz’in Galatasaray’a transferinden sonra uzerine daha cok sorumluluk bindiğini aktaran Ertuğrul, “İnsanlar bana umutla bakmaya başladılar. ‘O gitti, Ertuğrul geliyor burayı toparlar’ gibi oldu. Biraz da ustumde baskı hissettim. Akhisar macına kadar bir iyi bir kotu gidiyordum. Ondan sonra psikolojik olarak kendimi toparlamam gerektiğini duşundum. O mactan sonra ‘Zaten en kotusu bu, daha kotu ne olabilir, niye kendine stres yapıyorsun’ dedim kendi kendime. Ardından Beşiktaş macının ardından insanlar beğendiklerini dile getirdiler ve ondan sonra da cıkışım başladı. Zaten bu aylar benim aylarım. Ben eylulden sonra verimli oluyorum” diye konuştu. “Kulubum gondermezse ayrılma niyetim yok” Turkiye’de Bursaspor dışında başka bir takımda forma giymek istemediğini belirten Ersoy, “Kulubum gondermezse buradan ayrılma niyetim yok. Bunlar genc oyuncuların surekli soylediği şeyler, belki doğru da cıkmıyor zaman zaman ama samimiyetimle soyluyorum ki hedeflerim arasında burada Avrupa kupalarında kendimi gosterip, yurtdışına cıkmak var. Oraya cıkan oyuncuların nasıl gelişim kat ettiğini goruyoruz. Menajerim ve babam da oyle duşunuyor. Eğer bir imkan olursa ve kulubumun de menfaatleri doğrultusunda olursa tercihimiz yurtdışı. Buradan da gonderilmediğim surece sadece İstanbul değil Super Lig’deki başka hicbir kulupte oynamak istemiyorum” dedi. “Pablo’nun bana bağırması bile keyif vermişti” Takım kaptanları Pablo Batalla ile ilgili de ovgu dolu sozler sarf eden genc oyuncu, sozlerini şoyle tamamladı: “Macta uzerime baskı geldiğinde topu Pablo’ya atıyorum ve rahatlıyorum. İnsanlığı ile karakteri ile bambaşka bir oyuncu. Bizim ağabeyimiz zaten. Cok buyuk bir insan. Butun Bursa’nın idolu. Ligin ilk yarısında Fenerbahce’yi 1-0 yendiğimiz macın uzatma dakikalarında topla tam cıkarken topuk yaptım ve topu kaptırdım. Ardından bana bir bağırışı vardı onu hic unutamıyorum. ‘Eyvah ben ne yaptım’ dedim. Baya bir kızmıştı bana orada. Orada ilk defa onu sinirli gormuştum. Onun bana bağırması bile keyif vermişti bana.” Bursasporluyuz.org