İnişli cıkışlar donemler yaşadığını kabul eden Venezuellalı futbolcu “İstediklerimi tam olarak yapamadım. Bundan kendimi sorumlu tutuyorum. 1 ay once yonetimle konuştuk ama şuan ciddi bir şey yok.' diye konuştu. Ligin ilk yarısında saman alevi yanıp sondu. ‘İşte yıllardır ozlediğimiz kanat oyuncusu' derken biranda duşuş yaşayan ve eleştirilen Yonathan Del Valle, Antalya kampında Olay Spor'a carpıcı acıklamalar yaptı. İlk olarak performansını değerlendiren Del Valle “Bir oyuncu olarak bazen iyi bazen de kotu donemler oluyor. Daha cok calışmam gerektiğinin farkındayım. Benimle ilgili eleştirilerin gelmesi de cok normal. Cunku inişli cıkışlı donemlerim oldu. İstediklerimi tam olarak yapamadım. Kotu bir iniş yaşadım ve bundan kendimi sorumlu tutuyorum. Ligin ikinci yarısında başlarda gorduğunuz gibi bir Del Valle goreceksiniz” dedi. BİZİM İŞİMİZ SAHADA Sozleşmesinin sezon sonunla sona ereceğini ve opsiyon hakkının Bursaspor'da olduğunu ifade eden Del Valle sozlerini şoyle surdurdu: “Bursaspor buyuk bir kulup. Ben de bu kulubun bir parcası olmaktan cok mutluyum. Burasa seve seve geldim. Ligin ikinci yarısının hem benim hem de takımım acısından cok daha iyi gececeğine eminim. Bazı maclarda takıma tepkiler geldi. Bizim kendi işimize odaklanmamız gerekiyor. Bizim işimiz sahada” SAYGI DUYARIM “Mukavelem sezon sonun itibariyle bitiyor. Opsiyon hakkı var kulubun. Secim hakkı Bursaspor'un. Ben Bursaspor'da her zaman kalmak isterim. En doğru secimi kulup yapacaktır. Bunları yaklaşık 1 ay once yonetimle konuştuk ama şuan ciddi bir şey yok. Bunu zaman gosterecek.Tabii ki benim kendimi daha fazla gostermem ve takımıma yararlı olmam gerekiyor. Şunu da belirteyim; karar ne olursa olsun saygı duyarım. Benim icin onemli olan takımıma katkı sağlamaktır” Hamza Hoca oyuncunun dilinden anlıyor Teknik Direktor Hamza Hamzaoğlu ile goruşlerini de paylaşan tecrubeli krampon “Bir kere futbolcunun dilinden anlıyor. Bizleri sıkmıyor. İyi bir arkadaşlık oluşturdu. Teknik adamların futbolcuları anlaması her zaman cok onemlidir. O bunu iyi yapıyor. Genc ve tecrubeli fark etmiyor. Ona buyuk saygımız var” şeklinde konuştu. Eto'o gibisi yok Del Valle, Spor Toto Super Lig'in en iyi oyuncusunun ise Antalyasporlu Samuel Eto'o olduğunu soyledi. Venezuellalı futbolcu “Bir tane favorim var o da Antalya'da oynuyor; Eto'o. Uzun yıllardır takip ediyorum onu. Cok iyi bir futbolcu. Turkiye'ye alıştı. 35 yaşında ve hala transfer teklifleri alıyor. Bu onun nasıl bir tecrubeli olduğunu gosteriyor” diye konuştu. Beni en cok zorlayan Titi Del Valle Super Lig'de kendisi en cok zorlayan savunma oyuncusunun ise Kasımpaşalı Titi olduğunu soyledi. Brezilyalı savunmacının iyi bir futbolcu olduğunu vurgulayan Dal Valle “Ne yapacağımı biliyor. Ona karşı cekiniyorum. Kasımpaşa'da beraber oynadık. Cok akıllı bir savunmacı” dedi. Avrupa icin tempo lazım Avrupa hedefini yakalamak istediklerini belirten 28 yaşındaki oyuncu “Savaşmaya devam edeceğiz. Avrupa kupaları hedefimiz var. Bunun icin biraz daha tempo artırmamız lazım. Arkadaşlık cok iyi cok mutluyuz takım olarak. Bu da bizi hedefe taşıyacak.” dedi. Tum takım ona saygı duyuyor Batalla'nın kendileri icin cok onemli bir isim olduğunu vurgulayan deneyimli krampon “Guney Amerikalı olduğumuz icin aramızda cok iyi bir dayanışma var. Batalla bu takımın lideri, her şeyi. Cok iyi bir profesyonel her şeyden once. Tum takım ona saygı duyuyor. Kendisiyle aynı takımla oynamaktan mutluyum.” Diye konuştu. Tek endişem eşim ve kızım Venezuellalı futbolcu ulkemizde yaşanan teror olaylarıyla ilgili de konuştu. Sadece eşi ve kızı icin endişelendiğini ifade eden tecrubeli oyuncu “Hicbir korkum yok. Korksam burada olmam. Ailem icin endişe taşıyorum. Şansım vardı gidebilirdim. Ancak biz aile olarak Turkiye'yi, Bursa'yı seviyoruz. Onlar bana bu konuda destek oldu. Benim icin ailemin burada olması cok onemli” diye konuştu. Bizi desteklemeye devam edin 28 yaşındaki oyuncu ligin ikinci yarısı oncesi yeşil beyazlı taraftarlara mesaj gonderdi: “Beni ve takımı desteklemeye devam etsinler. Kotu donemler oluyor kabul ama iyi zamanlarda gelecektir. Bizimle beraber olsunlar. Bursaspor buyuk bir camia. Her futbolcu burada oynamanın hayalini kurar. Bu kulupteki insanlar bizleri tercih ettiği ictin minnettarız. Bursaspor taraftarıyla bir olduğu vakit neler olduğunu herkes goruyor. Kırmızı kart gorduğumuz maclarda bizimle birlikte oldular ve kazandık. Bu cok onemli bir olay” Yurekli bir takımız Del Valle ligin ilk yarısında bazı maclarda kotu oynadıklarını kabul ederek “Bu sezonun ilkyarısı bizim icin cok onemliydi. İyi maclar olduğu kadar kotu maclarda oldu. İkinci yarı daha iyi oynamak istiyoruz. Bazı karşılaşmalara cok iyi başlayamadık. 9 kişi bile kaldık. Ancak yurekten oynadık ve kazanmasını bildik. Cunku biz yureğini ortaya koyan bir takımız. Bizi değer takımlarından ayıran en onemli ozelliklerden biri bu” şeklinde konuştu. Bursasporluyuz.org