GOZTEPE Super Lig Kapısında
Futbol0 Mesaj
●27 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- GOZTEPE Super Lig Kapısında
-
05-10-2019, 01:46:24İki muthiş performans, 16 golluk muhteşem katkı... Birbirini kesmek isteyen değil, beraber ekstra calışıp takıma katkı vermek isteyen iki onemli yetenek. Tabii ki lider Goztepe’nin forvetleri Jahovic ve Umut’tan bahsediyoruz... Gecen sezonun devre arasında Okan Buruk, Adis Jahovic’i Sivasspor’a o kadar cok istedi ki bir turlu ikna edemedi. Genc hocaya bu pahalıya mÂl oldu. Cunku forvetsizlik Sivasspor’un sezon sonunda lige veda etmesine neden oldu. Sezon başında Goztepe’yle anlaşan ve mutlak şampiyonluk parolasıyla yola cıkan Buruk bu kez işini şansa bırakmadı, 29 yaşındaki forveti kadrosuna kattı. Yanına Osmanlıspor’un bir turlu kıymetini bilemediği genc Umut Nayir’i koydu. Sonra ne mi oldu? Biz değil, rakamlar anlatıyor. Jahovic 9 gol, 4 asist. Umut ise ligde 7, kupada 3 gol... Ve devre sonunda zirvenin adı Goztepe... Yakaladıkları muthiş uyumla Sarı-Kırmızılılar’ı ucuran, taraftarın sevgilisi olan ikili icin ‘Super Mario kardeşler’ benzetmesi yapılıyordu. Biz de buna kayıtsız kalamazdık. YILLAR SONRA İLK KEZ Antalya kampı oncesi hazırlattım kostumleri. Aynı dili konuşabildiğimiz icin surekli irtibatta olduğum Jahovic ve cok buyuk başarılara imza atacağından şuphem olmayan Umut da takdir edilecek bir samimiyet gosterince ortaya bu guzel fotoğraflar ve roportaj cıktı. 1. Lig’in Mariolar’ı onemli mesajlar gonderdi. İki başarılı futbolcu, 14 yıl sonra ilk kez Super Lig’e bu kadar yaklaşan Goztepe’yi, şampiyon yapacaklarını soyledi. UMUT: "AKLIM SADECE KUPADA" Daha 23 yaşında Umut Nayir... Futbola 16 yaşında İstanbul amatorde Albayrak’ta başladı. Ankara Universitesi Hukuk Fakultesi’ni kazandı. Okulu bırakmadı, futbolu da... Ankaragucu’den sonra Osmanlı’ya gitti. Okuldan da vazgecmedi. Diplomayı almak icin gun sayıyor, bir de Goztepe’yle kupa kaldırmak icin... "KİRALIK GİBİ DEĞİLİM" “Osmanlıspor’dan kiralık geldim. Ligin orta bolumunde puan kayıplarımız oldu. Sezona başlarken devreyi lider bitirmek istedik ve bitirdik. Bu ligde 2 puan ortalama şampiyon yapar. Biz bu hedefe de cok yakınız. Daha fazlasını da yapabilirdik. Cok iyi bir ilk yarı gecirdik diyebilirim. Kiralık oyuncular adaptasyon sorunu yaşar genelde ama ben en ufak bir sorun yaşamadım bu konuda. Kiralık gidip gelmek zor. Ama hedeflerim var. Bu yuzden hep iyi olmalıyım.” "GOZTEPE'DE KALMAK İSTERİM “İddialar cıktı ama ayrılıkla ilgili bir durum yok. Hocamız performansımdan memnun. Kulup de benimle ilgili uzun vadeli duşunuyor. Her futbolcu gibi Super Lig’de performans gostermek istiyorum. Kiralık sozleşmem iki yıllık. Bu yuzden şampiyonluk benim icin ve hedeflerim icin cok değerli. Yani şampiyon olursak Super Lig’de de kendimi gosterme fırsatı bulacağım. Goztepe; taraftarı, yonetimi, imkanlarıyla aranan bir kulup. Vizyonu olan bir kulup burası. TFF 1. Lig’de vizyon eksikliği var. Gunu kurtarmak adına hareket ediliyor. Goztepe’de ise vizyon on planda. Boyle bir kulupte tabii ki devam etmek isterim” "JAHOVİC İLE EKSTRA CALIŞIYORUZ" “Adis Jahovic bizim icin buyuk şans. Her kulup yabancı transfer edip katkı almak ister. Ancak bu ligimizde pek fazla olmaz. Adis ise bu cizgiyi başka bir noktaya getirdi. Yalnızca futboluyla değil, karakter olarak da super. Takıma katkısı cok değerli. İnşallah bu katkı ikinci yarıda da devam eder. Aynı mevkiide oynuyoruz ama benimle ilgili en ufak bir sorunu olmadı. Aksine ekstra calışıyoruz beraber. Taktik veriyor surekli. Onunla oynamaktan cok mutluyum. Ve inşallah birlikte Goztepe’yi şampiyon yaparız.” "OKULU BİTİRECEĞİM" “Hedeflerim oldukca buyuk; Once Goztepe’yi şampiyon yapmak. Sonra ise Super Lig’de oynamak. Avrupa hedefim de elbet var. Hepsini gercekleştirmek istiyorum ama en buyuk hedeflerimden biri de A Milli Takım formasını giymek. Cok calışırsam eminim ki hepsi bir gun gercek olacak. Futbol hayatım bittikten sonra okulumun da verdiği avantajla avukatlık deneyimlerimi Turkiye Futbol Federasyonu, FIFA, UEFA gibi buyuk kuruluşlarda değerlendirmeyi hedefliyorum. Tabii okulu da bitireceğim. Futbolculuk guzel bir meslek ama okumak, kendini geliştirmek hayatın her alanında cok değerli.” JAHOVİC: "FAZLASINI YAPARIM" Ligin en skorer isimlerinden biri olan Jahovic sadece şampiyonluğu duşunuyor... Makedon yıldız, “9 gol, 4 asistle ilk yarıyı kapattım. Performansım mutluluk verici ama daha fazlasını istiyorum. Esas hedefim ise krallık değil, kesinlikle Goztepe’yle Super Lig’e cıkmak” dedi "TEK DUŞUNCEMİZ ŞAMPİYONLUK" “Lider olarak devreyi bitirmek cok değerliydi. Kadro kaliteli, teknik ekip cok iyi. Her maca kazanmak icin cıkıyoruz ve geldiğimiz nokta asla tesaduf değil. Şampiyon olmak istiyoruz. Tek duşuncemiz bu. Buraya gelmeden once lig hakkında fazla bilgi sahibi değildim. Super Lig’i de yakından takip etmeye calışıyorum. Super Lig’de biraz daha taktik oyunu var. TFF 1. Lig’de ise daha farklı. Surekli pres ve sert futbol var. Yeteneklerinizi sergilemek icin size fazla zaman vermiyorlar. Agresif bir futbol oynanıyor ve bu da forvetlerin işini zorlaştırıyor.” "İYİ Kİ SİVASTA DEĞİLİM" “Gecen sene Okan hoca beni Rusya’dayken cok istemişti. Ancak tabelada dipteydiler. Sivas’ın ismini, buyukluğunu biliyordum ama bulundukları durumdan kurtulabileceklerini sanmıyordum. O yuzden gitmek istemedim. Goztepe’yle goruştuğumde ise bu kulubun ne kadar doğru işler yaptığını ve ne kadar onemli projelerinin olduğunu gordum. Goztepe’yle Sivas deplasmanına gittiğimde ise ne kadar doğru bir karar verdiğimi anladım ve Allah’a şukrettim. Ben aileci bir insanım. İki cocuğum ve eşimleyim hep. Onlar icin de İzmir cok doğru bir tercihti.” "İNTERLİ OKAN CAĞIRDI" “Okan hocanın futbolculuğunu cok iyi hatırlıyorum. O gercekten buyuk bir oyuncuydu. İnter’deyken onu hep izlerdim. Onun beni transfer etmek istemesi bu yuzden cok hoşuma gitmişti. Cunku İnter’li Okan Buruk diye hep aklımdaydı. Teknik ve taktik bilgisi gercekten ust duzey. Bir hoca oyuncusuna guc kazandırabilmeli. Okan hoca bunu iyi yapıyor, uyguladığı antrenman metodları cok iyi. Ayrıca oyuncularla da sık sık konuşarak motivasyonu artırıyor. Bu da değerli.” " 3 BUYUKLER GİBİYİZ" “Goztepe beni istediğinde videolara baktım ve ilk dikkatimi ceken şey ne kadar ateşli bir taraftarının olduğuydu. Buraya geldiğimde ise videolardakinden daha guclu bir taraftar topluluğunu karşımda buldum. Goztepe taraftarının, Fenerbahce, Beşiktaş, Galatasaray’dan bir farkı yok. Super Lig’i hak ediyorlar, onlara bu sevinci yaşatmalıyız. Onlar maca geldiğinde biz guclu olduğumuzu anlıyoruz.” " SUPER LİGDE DE BURADAYIM “9 gol, 4 asistim var. Mutluluk verici bir performans. Herkes gol atmak ister, ancak inanın benim gol atmamın hicbir onemi yok. İşimi yapıp, Goztepe’nin şampiyonluğuna katkı sağlamak istiyorum. İkinci yarı daha zorlu gececek ve daha fazla gol atmayı hedefliyorum. Krallık da hedeflerim arasında. Super Lig’i izliyorum, ben de orada Goztepe formasıyla gollerime devam etmeliyim.” "UMUT AYNI GOMEZ GİBİ" “Umut’u, Mario Gomez diye cağırıyorum. Cunku onu izlerken sanki Mario Gomez’i goruyorum. Tarzı benziyor. Genc ve onunde cok iyi bir gelecek var. Biz onunla iyi bir ikiliyiz. Umut Nayir, Turk futbolunda adından cok soz ettirecek bir oyuncu. Bundan şuphem yok. Cok calışarak kendini geliştiriyor, doğrusunu da yapıyor.” Ozel Roportaj : Omer Necati Albayrak - Fanatik __________________