MALZEMELER
1/2 Su Bardağı Balık Suyu
1 Kereviz (doğranmış)
400 gr Kırmızı Şarap (2 su bardağı)
200 gr Domi-glas sos (1 su bardağı)
1 Cay Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber
Baharat torbası:
4 Sap Maydanoz
1 Sap Kekik Otu
1 Defne Yaprağı
HAZIRLANIŞI
Cenova sosu balıklar icin (ozellikle alabalık icin) kullanılan klasik bir sostur.Aslında Bordo Şarabı, baharat, mantar, arpacık soğanı, et suyu ve birkac corba kaşığı dana salcası ile hazırlanır.Aşağıda verilen tarif aslından daha ekonomiktir.
Orta boy derince bir kapta, orta ateşte tereyağı eritiniz. Kopukleri cokunce, soğan, havuc, kereviz ve baharat torbasını ekleyiniz. Tencerenin kapağını kapatıp ateşi hafiflettikten sonra, arasıra karıştırarak 15 dakika pişiriniz. Balık suyunu ekleyip gene arasıra karıştırarak 5 dakika pişiriniz. Şarabı, domi-glas sosu, tuzu ve biberi de ekledikten sonra, sos yarıya inene kadar ağır ağır kaynatınız. Kabı ateşten alınız. Sosu ılıtılmış sosluğa boşaltıp servis edinız.
__________________
Cenova Sosu
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●21 Görüntüleme