4 su bardağı sut
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
2 paket yaş maya
5 adet yumurta sarıları
Dışına akları
İcine;
Aldığı kadar un (ic malzeme)
1 su bardağı sıvı yağ
2.30 su bardağı un
Ceviz
Tereyağ
Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Harika bir lezzet evet şimdi başlayalım. Sutu ılık hale getirelim. Suyu da aynı şekilde suyun icine mayayı bırakalım. Şeker atalım kabarsın sonra tuzu yumurtaların aklarını butun malzemeleri yoğuralım. Hamur sert olmasın elinizi bırakması icin sıvı yağ kullanın sonra uzerini kapatalım. Mayalanmaya bırakalım. Bir taraftan da ic malzemesini hazırlayalım. Sıvı yağı bir tavaya alalım. Isındıktan sonra unu ilave edelim. Kokusu cıkana kadar kavuralım. Fazla kavrulmasın sonra altını kapatalım. Biraz soğuduktan sonra dovulmuş ceviz ilave edelim. Evet şimdi artık başlayalım hamurdan bezeler alalım buyukce acalım actığımız bezenin uzerine onceden dışarı cıkarılmış yumuşak tereyağı surelim. Sonra rulo yapalım 10 santimlik arayla keselim. Uzunlamasına tepesine bastıranın tepsiye koyup buzdolabında 20 dakika beklesin. Sonra bezeleri oklavayla cay tabağı buyukluğunde yuvarlak acalım. İc malzemeden koyalım kenarlarını karşılıklı kapatalım. Kare hale gelsin sonra cevir. Uzerine biraz bastırın. Tepsiye dizelim. Yumurta surup istenirse susam, corek otu serpilir. 200 derecelik fırında pişir. Biraz zahmetli ama cok guzel oluyor afiyet olsun.
Kaynak : nefisyemektarifleri.com
__________________