Japon mutfağının unlu sosu teriyaki, soya sosu ile hazırlanan tatlı-ekşi bir ceşnidir. Izgara kırmızı et, balık, sushi gibi lezzetlerde kullanılır.

Teriyaki SosMalzemeler

1 su bardağı soya sosu
5 corba kaşığı ketcap,
1 su bardağı şeker
1/3 bardak soya sosunda eritilmiş 2 dolu corba kaşığı mısır nişastası
3 corba kaşığı elma suyu
Karabiber
Yapılışı
Mısır nişastası karışımı haric, diğer malzemeleri bir sos tavasında birleştirip karıştırın. Orta sıcaklığın uzerindeki bir ocakta 10 dakika boyunca pişirin. Aşamalı olarak eritilmiş mısır nişastasını karıştır. Koyulaşana kadar pişirmeye devam edin. Koyulaşınca ocaktan alıp soğutun.

Not: Bu sosa pirinc sirkesi, soğan, sarımsak ve taze zencefil de katılabilir. Sosun kalın ve tatlı/ekşi olması gerekir. Daha cok etlerde sos olarak ya da etlerde marinat olarak kullanılır.

Kaynak:GurmeRuhberi

__________________