Divan`a 5 Aday başvurdu
21-28 Mayıs 2007 tarihlerinde yapılacak olan Olağanustu Genel Kurul`da başkanlık icin başvurular saat:17:00 itibariyel sona erdi. Divan Başkanlık Kuruluna 5 Başkan Adayı başvurdu.Divan Başkanlık Kurulu Başkanımız Kadir Şankaya yaptığı acıklamada Bursaspor`un tarihinde ilk kez 5 başkan adayının Bursaspor Başkanlığı icin yarışacağını belirterek " Oncelikle Bursasporumuz icin hayırlı olsun. 5 adayın başvurularını kabul ettik. Ali Karasu, Ali Ademoğlu, Hasan Erdem, Mesut Mestan ve İskender Kaya bizlere başvurularını ilettiler. Adaylar 19 Mayıs Cumartesi gunu 11:00 -13:00 saatleri arasında ise bizlere Yonetim Kurulu, Denetleme Kurulu ve Disiplin Kurulu listelerini sunacaklar. Şahsen secilemeyecek olan adaylarımızın, secilecek olan adayımıza destek olacaklarını ve Bursaspor icin birlikte olacaklarını duşunuyorum. Temmenimiz gelecek yonetimin onumuzdeki sezon guzel bir takım yaratmaları ve bizlere mutlu gunler yaşatırlar. " dedi. Vakıfkoy Orhan Ozselek Tesislerine gelerek bizzat aday başvurusunda bulunan Mesut Mestan, Ali Ademoğlu ve Hasan Erdem basın mensuplarının sorularını yanıtladılar. Mesut Mestan yaptığı acıklamada uzun yıllar yonetimde gorev alarak tecrube kazandığını belirtti. Mestan " Dersimizi cok iyi calıştık. Neler yapabileceğimizi biliyoruz. Secildiğimiz takdirde ust sıralara oynayan ve ozlenen Bursaspor`u izletmek istiyoruz. Cok kısa sureli yapılan kongreler Bursaspor`a fayda getirmiyor. Umarız bundan sonra istikrarlı bir yonetim şekline kavuşuruz. Alt yapıya onem vereceğiz. Onumuzdeki sezon alt yapıdan 3-4 oyuncumuzu kadroya katmak istiyoruz. Teknik direkoturumuz belli olduktan sonra transferkeri belirleyeceğiz. Goruştuğumuz isimler var" dedi. Bir diğer Başkan Adayı Ali Ademoğlu ise aday olmasının nedeni olarak iclerindeki "kent sevdasından " kaynaklandığını soyledi. Ademoğlu "Bizler bu kente hizmet etmek icin elimizden geleni yapmaya calışıyoruz. Bizler Bursaspor`un iyi gununde de kotu gunlerin de de yanındaydık. Kente hizmet etmenin ibadet etmek olduğuna inanıyoruz. Ben yonetirim değil biz yonetiriz var. Kimse kendini buyuk yada kucuk gormesin. Bizim bir tek zamana ihtiyacımız var. Bizlerin en buyuk hedefi Bursasporun isminin ne kadar onemli olduğunu herkesin gormesi. Futbolun bacasız bir sanayii olduğunu biliyoruz. Alt yapımıza onem vereceğiz. Butce olarak Bursaspor`un hakettiği butceği duşunuyoruz. Yonetim Kurulunun belirlenmesi icin cumartesi gunune kadar vaktimiz var. Bursa Buyukşehir Belediye Başkanımız Sn. Hikmet Şahin her Bursaspor Başkan Adayını destekleyeceğini duşunuyorum " dedi. Hasan Erdem ise yapılacak olan Genel Kurulun Bursaspor`a hayırlı olmasını dileyerek " Her başkan adayımız demokratik hakkını kullanarak aday olmuştur. Bizler icin hayırlı ve uğurlu olsun. Kurumlar kalıcıdır. Kentin en buyuk dinamiği Bursaspor`dur. Elimizden geleni yaparak Bursasporumuza faydalı olmak istiyoruz. Yeni perojeler ile kalıcı gelir kaynakları oluşturmaya devam edeceğiz. Kentin dinamiklerinin desteğini almamız gerekiyor. Yaklaşık 400 dolayında universite mezunu delegemiz var. Kendileri neyi sececeklerini cok iyi biliyor. Sonucta kazanan Bursaspor olacaktır. Yeni Hoca ve transferleri duşunuyoruz. Bizimle birlikte olan işadamlarımız ellerini taşın altına sokacaktırlar. __________________