İpek Oğlu'ndan Ersun Yanal'a sitem
Futbol0 Mesaj
●15 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- İpek Oğlu'ndan Ersun Yanal'a sitem
-
05-10-2019, 01:19:32Bursaspor Teknik Direktoru Engin İpekoğlu, ''Bizim hedefimiz ilk 10 icinde yer almaktı. Biz verdiğimiz sozleri yerine getirdik. Bunun huzuru icinde kafamızı yastığa koyacağız'' dedi. İpekoğlu, Bursaspor Vakıfkoy Orhan Ozselek Sosyal Tesisleri'nde duzenlediği basın toplantısında, 2006-2007 sezonunu değerlendirdi, gelecekle ilgili planlarını anlattı. Teknik Direktor olarak ligin 12. haftasında goreve geldiğini belirten İpekoğlu, 'duşmeme' parolasıyla yola cıkan takımı ligde bıraktıklarını, 40 puan hedefini aşarak ligi 45 puanla bitirdiklerini ve Turkiye liglerinde bir sezonda 4 buyuk takımı yenen 3. takım olduklarını soyledi. İpekoğlu, kulup başkanı Levent Kızıl'a da teşekkur ederek, ''Belki de hic bir başkanın cesaret edemeyeceği bir misyonu bize verdi. Bizler de onun yuzunu kara cıkartmadık. Bu da ayrı bir mutluluk kaynağı. Bizim hedefimiz ilk 10 icinde yer almaktı. Biz verdiğimiz sozleri yerine getirdik. Bunun huzuru icinde kafamızı yastığa koyacağız'' diye konuştu. Zaman zaman performanslarının ustune cıkan, ozveride bulunan futbolcularını kutladığını kaydeden İpekoğlu, sezonun tamamlanmasının ardından kulubun 28 Mayıs'ta yapılacak kongresini beklediklerini ifade etti. İpekoğlu, kongrenin ardından da birkac gun goreve gelecek yeni yonetim kurulunu bekleyeceklerini kaydederek, şoyle konuştu: ''Şu an icin hicbir başkan adayıyla goruşmem olmadı. Bizimle goruşurlerse şartlarımızı sunacağız. Bu şartlar maddi anlamda değil, Bursaspor'u daha yukarılara cıkarabilmek icin gerekli şartlar olacaktır. Bunun icin de transferler yapılacaktır. Bursa kenti Turkiye'nin 4.buyuk kentidir. Taraftarların daha buyuk bir Bursaspor isteği olduğunu biliyoruz. Mevcut mali imkanlar doğrultusunda istenilen transferler yapılırsa Bursaspor kademe kademe yukselişe gececektir.'' Bir gazetecinin ''Devre arası transferinde pişmanlığınız var mı?'' sorusuna İpekoğlu, şu yanıtı verdi: 'Teknik direktorluk kariyerimin ilk yılı. Normal şartlarda hic bir teknik adam devre arasında sadece 1 transfer yapma riskini almaz. Şartlar ne olursa olsun 2-3 takviye yapıp, ligi 7-8. bitirebilirdik. Zaman zaman uğradığımız eleştirilerle karşılaşmazdık. Kulubun borc yuku fazla. Bu nedenle kulubu daha fazla borca sokmak istemedim. Mevcut futbolcularımızın da maddi anlamda daha fazla sıkıntı cekmemeleri lazımdı. Bu da takım icin cok tehlikeli olabilirdi. 'Takıma takviye yapalım' derken daha kotu yerlere gidebilirsiniz. Biz doğru yaptığımıza inanıyoruz.'' "Ersun hocama yakışmadı" İpekoğlu, ''Başkan adaylarının sezon devam ederken teknik direktorlerle goruşmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?'' yonundeki soruyu ise şoyle yanıtladı: ''Başkan adaylarının başka teknik adamlarla goruşmesi bizleri etkiledi. Teknik direktor adaylarından etkilenmemek mumkun değil. Ayrıca futbolcularımızın da doğal olarak kafası karışıyor. Tabii ki Ersun (Yanal) hocama da yakıştıramadım. Bir teknik adam gorevdeyken Bursa'ya goruşmeye gelmesi etik acıdan doğru değil. Goruşme daha gizli bir şekilde Bursa dışında yapılabilirdi. Milli takım duzeyinde calışmış bir teknik adama yakışmadı. Ben birilerine kongreden sonra 2-3 gun hic kimse ile goruşmeyeceğimin sozunu verdim. Dolaylı yollardan diğer takımlardan teklif var.'' Pancu beni yanılttı Bursaspor Teknik Direktoru Engin İpekoğlu, takımdaki yabancı oyunculardan bir tek Rumen oyuncu Pancu'nun performansından memnun kalmadığını soyledi. Daha once Romanya Milli Takımı'nda ve Beşiktaş'ta oynayan Pancu'dan beklentinin cok fazla olduğunu ifade eden İpekoğlu, ''Bu nedenle Pancu'yu beklentilere karşılık veremeyen oyuncum olarak gosterebilirim'' dedi. İpekoğlu, gorevine devam etmesi halinde Egemen de dahil olmak uzere takımın yuzde 99'unun takımda kalacağını sozlerine ekledi. Toplantının ardından Engin İpekoğlu, basın mensuplarına da sezon boyunca verdikleri destekten dolayı teşekkur etti. Kaynak : internetspor.com __________________