Antalya Buyukşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Antalyaspor tesislerinin acılışı, Dışişleri Bakanı Mevlut Cavuşoğlu'nun da katıldığı torenle gercekleştirildi. Doşemealtı ilcesinde yapılan tesislerin acılış toreninde konuşan Antalya Valisi Munir Karaloğlu, buyuk Antalya markası icin guclu bir Antalyaspor'a ihtiyacı olduğunu soyledi. Karaloğlu, Antalya'da Avrupa'nın ve dunyanın en onemli spor tesislerinden birisinin acılmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, tesiste emeği gecen Antalya Buyukşehir Belediyesi Başkanı Menderes Turel ve ekibine teşekkur ettiğini ifade etti. Antalya Buyukşehir Belediye Başkanı Menderes Turel de Antalya'ya dunyanın en guzel spor tesislerinden birisini kazandırmanın haklı gururunu yaşadığını belirtti. Antalyaspor'un 2 yaşındayken kurulduğunu dile getiren Turel, şunları kaydetti: "Babam anneme 'Menderes'in ikinci yaş gunu hediyesi Antalyaspor'un kurulmasıdır' demiş. Bu duygularla buyuduk. Antalyaspor aşkıyla buyuduk. Eski stadımızda soğuk yedik, ıslanarak mac izledim. Otobuslerle taraftarlarla maca gittik. Antalyaspor icin dayak da yedim. Amigoluk yaptım. Sonra yoneticilik yaptım. Kulube hep hizmet ettim. Dunyadaki en modern ve guzel tesislerinden birisini Antalyasporumuza kazandırdık." Tesislere kendi isminin verilmesinin onerildiğini hatırlatan Turel, "Tesislere ismimin vermesini kabul etmedim. Tesislerimizin adının Antalyasporumuzun kurucusu Atilla Vehbi Konuk olmasını kararlaştırdık. Merhum Atilla Konuk Antalya'ya, Antalyaspor'a buyuk hizmetlerde bulundu. İsmi bu tesislerde yaşayacak." dedi. "Toreni yureğimiz yaralı haldeyken, kalbimizde şehit acısı sıcakken yapıyoruz" diyen Turel, şehit haberleri nedeniyle butun Turkiye'nin yureğine ateş duştuğunu soyledi. "Bağımsız Turkiye'yi hazmedemiyorlar" Eskiden teror olaylarının sebebini nasıl olduğunu anlamakta zorlandıklarını kaydeden Turel, "Bu yıl FETO, DAEŞ, PKK'nın tek yerden kontrol edildiğini, hedeflerinin tek olduğunu cok daha iyi anladık. Turkiye'yi dışarıdan yonetmeye alışanlar, eski duzenin devam etmesini isteyenler bağımsız Turkiye'yi hazmedemiyorlar. Kudurmuş halde dort bir yana saldırıyorlar. Bu ulkede Dışişleri Bakanı Mevlut Cavuşoğlu, Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğu surece bu ulke uzerine hesap yapanların hesapları bozulacaktır. Şehit vereceğiz, şehit olacağız ama asla teslim olmayacağız. Bu bayrağı yere indirmeyeceğiz." diye konuştu. Turkiye'yi bolmek icin her yolun denendiğini anlatan Turel, gecmişte Alevi-Sunni diye bolmeye calışıldığını, PKK'nın 30 yıldır Turk-Kurt diye bolmek istediğini belirtti. Yılbaşında da laik-dindar catışmasının koruklenmek istendiğini dile getiren Turel, "Bu ulkede laik-dindar kavgası yoktur. Gecmişte bunu gayret edenler olmuştur. Milletimiz itibar etmemiştir. Bize duşen bu mucadelede gorevimize en iyi şekilde yapmaktır." dedi. Konuşmaların ardından, Dışişleri Bakanı Mevlut Cavuşoğlu, Vali Karaloğlu, Buyukşehir Belediye Başkanı Turel, bazı kulup başkanları, bazı kuluplerin teknik direktorleri ve futbolcular tesislerini acılışını gercekleştirdi. Acılışa cok sayıda Antalyasporlu taraftar da katıldı. Tesisler Yaklaşık 135 bin metrekarelik alanda 43 milyon 187 bin liralık yatırımla hayata gecirilen tesiste, 4 aydınlatmalı cim futbol sahası, 2 mini antrenman sahası, 2 tenis kortu, kapalı yarı olimpik yuzme havuzu, fizik tedavi ve rehabilitasyon havuzu, konferans salonu, 66 konaklama odası, restoran, oyun salonu, hobi odaları, fitness salonu, SPA, hamam, sauna, jakuzi ve bin 500 kişi kapasiteli tribun bulunuyor. LigTV