100 gr tereyağ veya margarin
1/2 su bardağı esmer şeker ( yarım bardak )
1/2 su bardağı beyaz şeker ( yarım bardak )
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağından 1 parmak eksik un
istediğiniz miktarda tuzsuz ciğ badem ve damla cikolata
Uzeri ve ara katları icin;
Benmari usulu eritilmiş beyaz ve sutlu cikolata
Tum malzemeler oda sıcaklığnda olsun.
Biskuvi tadında harika kurabiyeler hazırladım. Biz bu kurabiyeleri ilk kez bizim buradaki fırında yedik ardından ben bir kac deneme sonucu fırındaki kurabiye lezzetine cok yaklaştım yokluğunu aratmıyorlar diyebilirim

İlk olarak tereyağ ve şekerleri mikser ile cırpıyoruz. Bu aşamada sıcratmaz bir kabınız var ise onu kullanın. Krema kıvamına gelince icine yumurtayı ve sıvıyağı ekleyip 2 dk. daha cırpmaya devam ediyoruz. Ardından vanilya kabartma tozu ve unun 2 bardağını ekleyip cırpmaya devam edelim.
Mikseri kaldıralım kalan unu ekleyip hafif yoğuralım hamur toplanınca ikiye bolelim. Yarısını sade bir şekilde bırakalım yarısının icine damla cikolata ve bademi ekleyelim. strec filme sarıp 15 dk. buz dolabında bekletelim.
Cıkınca iki strec film arasında merdane yardımıyla ince olacak şekilde hamuru acalım. İstediğimiz şekilleri cıkaralım ve yağlı kağıt serili tepsiye dizelim 175 derecelik onceden ısıtılmış fırında 15 dk. kadar pişirelim. Bu sure uzayıp kısalabilir. Hafif pembeleşince alalım.
Benmari usulu eritilmiş cikolatayla şekil verelim ben gorduğunuz gibi badem ve damla cikolatalı kurabiyeleri beyaz cikolata ile susledim. Sade olan kurabiyeleri ise sutlu cikolatayla birbirine yapıştırdım. İstediğiniz şekilde susleyin. Harika kurabiyelerimiz hazır. Aynı hamurla iki ceşit kurabiye yapmış olduk.
Kaynak : nefisyemektarifleri.com