Bursaspor'un onemli futbolcusu Ricardo Faty, AS TV'de yayınlanan Markaj programında soruları yanıtladı. Senegalli futbolcu, 1 senedir devam eden Bursaspor macerasından cok mutlu olduğunu belirterek, "Calışkan olmak ve karakter koymak cok onemli. Saha ici ve dışında bir şeyler icin savaştığınızda insanlar size inanmaya ve guvenmeye başlıyor. 1 sene icinde bunu elde ettiğimi duşunuyorum. Taraftarın şimdi bana baktığında iyi bir oyuncu gormeseler bile ciddi ve guvenilir bir oyuncu gorduğune inanıyorum" ifadelerini kullandı. BUNUN İCİN SAVAŞIYORUZ Bursaspor'da daha uzun seneler kalmak istediğinin altını cizen Ricardo Faty şoyle devam etti: "Şu anda Turkiye'nin iyi kuluplerinden birinde oynuyorum. Ama 30 yaşımdayım. Bunun da farkındayım. Takım icin en iyisini yapmaya calışıyorum. Gelecekte ne olacağını duşunmek istemiyorum. Bizim gorevimiz taraftarı memnun etmek. Hedefimiz her zaman Avrupa kupalarına katılmak. Bursaspor, Avrupa'da tanınmalı. İtalya'da, Fransa'da tanınmalı. Avrupa takımı olmalı. Biz de bunun icin savaşıyoruz" dedi. Bursaspor'un tecrubeli oyuncularından Ricardo Faty, Antalya kampında AS TV'de yayınlanan Markaj programının konuğu olurken, Sonmez Medya Spor Muduru Suha Gursoy ve Bursaspor Muhabiri Barış Yalım'a ozel acıklamalarda bulundu. HAYATİ ONEM TAŞIYOR Hamza Hamzaoğlu'nun stoperde gorev verdiğini hatırlattığımızda Faty, şunları soyledi: "Stoper mevkii cok onemli, hayati bir onem taşıyor. Hocam beni oraya koyunca hic duşunmedim ve katkı koymaya calıştım. Daha once de bazı sakatlıklardan dolayı o mevkide oynamak zorunda kalmıştım" DOĞAM BU... Sosyal medyada Turkiye icin guzel cumleler kuran rakiplerini de her daim kutlayan Ricardo Faty, "Benim tarzım boyle. Pozitif olmayı severim. Her şeye oyle yaklaşırım. Cok sevdiğim ve inceledikce de daha cok sevdiğim bir ulke. Doğam bu. Pozitif olmayı seviyorum. Aldığım eğitim de bunu gerektiriyor" diye konuştu. BU LİGİN FUTBOLCUSUYUM Batalla'dan ovgulerle bahseden Faty, "Batalla buyuk bir profesyonel ve oyuncu. Bursaspor boyle sadık bir futbolcuya sahip olduğu icin şanslı" dedi. Turkiye ligi ile alakalı ise 30 yaşındaki futbolcu, "Fiziğe dayalı, sert bir lig. Hakemler de sertliğe musaade ediyor. Kotu nokta olarak ise statların yeterince dolu olmamasını gosterebilirim. Ama kendimi bu ligin oyuncusu olarak hissediyorum" dedi. Bursasporluyuz.org