Medipol Başakşehir Teknik Direktoru Okan Buruk, Super Lig’in ilk haftasında deplasmanda 3-0 kaybettikleri Yeni Malatyaspor macına ilişkin, "10 kişi kaldık ve bir dakika sonra golu yedik, kabus senaryo bizim icin başladı." dedi. Medipol Başakşehir Teknik Direktoru Okan Buruk, Super Lig’in ilk haftasında deplasmanda 3-0 kaybettikleri Yeni Malatyaspor macının ardından duzenlenen basın toplantısında, hafta ici Avrupa kupalarında mucadele eden iki takımın karşılaştığını soyledi. Musabakadan onceki duşuncelerinin daha farklı olduğunu dile getiren Buruk, şoyle konuştu: "İyi başlamadık maca. Değişiklikler yaptık ve ikinci yarıya daha iyi başladık. Cok net gol pozisyonları yakaladık ama son 2 resmi macımızda olduğu gibi topu iceri atamadık. Macı 1-0 getirmemiz kazanma adına rahatlatacaktı bizi. Daha sonra 10 kişi kaldık ve bir dakika sonra golu yedik, kabus senaryo bizim icin başladı." Eksik mucadele ederken de gol pozisyonlarına girdiklerini belirten Buruk, rakip takımın kalecisi Farnolle’nin gununde olduğunu ve iyi kurtarışlar yaptığını bildirdi. Buruk, iyi oynamalarına rağmen golu bulmadıklarını kaydederek, "10 kişi kalan ve 3 golle mağlup olan takım olduk. Bu anlamda uzuntuluyuz. Oyuncularımızla konuştum ligin ilk macı. 10 kişi kalmamız bizi cok etkiledi. Onumuzdeki hafta kendi sahamızda Fenerbahce ile oynayacağız. Bu mac icin calışmalara başladık." dedi "Hakemler kolay kart gosteriyorlar" Buruk, sahada kotu bir zemin olduğunu ve iki takımın da bundan etkilendiğini soyledi. İrfan Can Kahveci’nin macta kırmızı kart gormesini eleştiren Buruk, oyuncunun Avrupa macında da kırmızı kartla oyundan atıldığını anımsattı. Bir basın mensubunun transfer doneminin bitmediği ve hem Kahveci hem de Elia’nın oyundan kopuk olduğunu soylemesi uzerine Buruk, şunları kaydetti: "Ben iki oyuncunun da iyi niyetli olduğunu duşunuyorum, bazen gunlerinde olmuyorlar. Diğer oyuncular da oyun icerisinde ilk yarı pek verimli olmadıkları icin onlar da bu sistem icerisinde kotu gozuktuler. Kafalarında ne geciriyorlar bilmiyoruz ama İrfan’a cok daha dikkatli olması gerektiğini soyledim. Hakemler kolay kart gosteriyorlar. Bu hafta bakın 20 oyuncu boyle tepki gostermiştir, hangisi kart gordu? İrfan olduğu icin boyle olduğunu duşunuyorum."