Super Lig’in ilk macında kendi sahasında Alanyaspor’a 1-0 mağlup olan İstikbal Mobilya Kayserispor, deplasmanda oynayacağı Ankaragucu macı hazırlıklarına başladı. Kayserispor Teknik Direktoru Hikmet Karaman, saha icinde VAR kameralarının artması gerektiğini belirterek, "VAR hakemlerimiz teknolojinin imkanlarını orada kullanamıyorlarsa dile getirsinler. Bu konuda ilerde de cok kişinin canı yanabilir" değerlendirmesini yaptı. Super Lig'in ilk haftasında oynanan İstikbal Mobilya Kayserispor - Alanyaspor karşılaşmasından mağlup olarak ayrılan sarı-kırmızılılar, ligin 2. haftasında oynanacak Ankaragucu deplasmanı icin hazırlıklarını surduruyor. VAR hakemlerinin teknolojiyi kullanmasında sorun varsa federasyonla iletişim kurmalarını ve bu durumdan bircok takımın canının yanabileceğini soyleyen İ.M. Kayserispor Teknik Direktoru Hikmet Karaman yaptığı acıklamada, “Oncelikle taraftar grubuna teşekkur ediyoruz, guzel bir destek vardı ve motive ediciydi. Gonul tribunlerin daha dolu olmasını arzu ediyor ama buna rağmen, macın sonuna kadar bizi desteklediler. Mağlubiyetimize gelince, 84. dakikaya geldikten sonra gol yemememiz gerekiyor. 80. dakikadan sonra iceri girmeden 7-8 dakika onceki takım duruşu onemli. Dolayısıyla, o bakımdan kendi kendimize bunu tartışıp onumuzdeki maclarda daha dikkatli bir hale gelmemiz gerekiyor. Kornerden cok basit bir gol yedik. Kalenin onunden cıkan futbolcuyu o kadar kişi takip edemedi bu da bizim hatamız. Diğer taraftan da, golden sonra ayakta kalan en az 2-3 tane pozisyon var. Ofsayttan iptal edilen golumuz var ve bu golde de VAR hakemimiz oyuncuların ayağına carptığını gosteriyor. Ben de defalarca baktım, carpmadan sonra diğer oyuncular ofsayt gosteriyor. Ofsayt kararı 4 dakika surdu ve bizim şunu tartışmamız gerekiyor, bundan sonraki genel maclarda televizyondaki futbol otoriterlerinin de hakem hatalarıyla ilgili acıklamaları oluyor pozitif, geliştirici ve ya eleştirel yonde. Eğer yayıncı kuruluşun bu bolgelerde kameraları eksikse, yani VAR hakemlerine teknolojinin en son imkanları sunulmuyorsa bunların dile getirilip, yayıncı kuruluş ile futbol federasyonumuzun iletişime gecmesi gerekiyor. Bunu soyleme sebebim de, bana gore kesinlikle ayağına değmedi. Oturalım butun hakemlerin onunde ben de kendimdeki teknolojinin en ust derecesine kadar kullanarak sunumumu yapayım. Cunku oyle bir goruntu var ki, futbolcu topa gelirken 5 kilometre hızı var. Topa vurduğu zaman topun yon değiştirmesi gerekiyor, bu da fizik kurallarına aykırı. Oyuncunun ayağı havadayken topu ters tarafta gosteriyor. Zaten 4 dakika bunun icin beklediler. Orada var hakemi dese ki, 'Aymen kalecenin onune gecerek, ofsayt pozisyonunda kalecinin goruş alanını bozdu' dese kimse sesini cıkaramaz ama hakem ayağına vurdu deyip sonra da ofsayt diyor. Yine eleştirel değil geliştirici yonde fikrimi soyluyorum, eğer yayıncı kuruluşun kameraları bu gibi yerlerde eksikse, VAR hakemlerimiz teknolojinin imkanlarını orada kullanamıyorlarsa dile getirsinler. Bu konuda ilerde de cok kişinin canı yanabilir. Futbol otoriterleri bu konuyu zaman zaman dile getiriyorlar ama bunun guclu bir şekilde dile getirilmesi gerekiyor. Bunu Manchester City macında gorduk mesela. Top oyuncunun eline değiyor ve adamlar hemen yakalıyorlar. Bu yuzden hem takımların puan kaybetmemeleri hem de var hakemleri adına bunlar doğru şeyler değil” dedi. Sezona iyi başlayamadıklarını fakat bunu hızlı bir şekilde telafi edeceklerini soyleyen Karaman, “Bir diğer konu da iyi başlamak istiyorduk olmadı. Hemen 2. Macta bunu telafi etmek istiyoruz. rakibimiz Ankaragucu. Onlar da Konya’yla cok iyi mucadele ettiler. Gecen seneki 2 oyuncu haricinde kadroyu korumuşlar. Dolayısıyla biz artık kendi işimize bakıyoruz” ifadelerini kullandı. İHA
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Hikmet Karaman'dan VAR hakemlerine tepki!