Calıştırdığı takımlarda başarılı ve istikrarlı bir goruntu cizen İsmail Kartal, başına gectiği Caykur Rizespor'da da bu başarısını surdurmek istiyor. İsmail Kartal, Ligde hep zoru başardıklarını ve yine başaracaklarına inandıklarını soyledi. Genel Yayın Yonetmenliğini Selahattin Ekrekli'nin yaptığı, Erbil Altanlar,Burhan Calışkan,Can Budak,Selim Demirer ve Gursoy Olca'nın roportajlarıyla; Ozcan Oal,Aybars Hunalp,Koray Palaz, Bulent Tuncay,Haluk Ayyıldız ve Haluk Kaplan'ın yazılarıyla katkıda bulunduğu Sporlig dergisi, digital ortamda da yayın hayatına başladı. E-dergi olarak okurlarla buluşan Sporlig'in son sayısında yer alan roportajlardan biri olan İsmail Kartal'ın acıklamaları şoyle: ANKARAGUCU'NDE SOZLER TUTULMADI "Biz Ankaragucu'nde başarılıydık. Futbolcuların ekonomik anlamda alacakları,hakedişleri odenmediği icin takımda duşuş başladı.Duşuş başlayınca biz de başkanla bu işe bir care bulunması gerektiğini konuştuk. Care bulunmayacaksa bende antrenorluk yapmayacağımı soyledim. Herkes benim nasıl bir insan olduğumu biliyor. Zamanla duzeleceğini bekledim ancak bir duzelme olmadığı icin hem kendime, hem kulube, hem de oyunculara zarar vermeme adına ayrılmaya karar verdim.Daha sonra 5-6 ay dinlendim. Bu sure zarfında 1-2 kulupten ciddi teklifler aldım. Ama beni en icten , en cok isteyen kuluplerden birisi C.Rizespor'du. Aslen Rizeliyim.Ben de C:Rizespor'u tercih ettim.Bu arada sayın Başkan ve Yoneticilerine de teşekkur ederim. HEDEFİM BAŞARILI HİZMETLER YAPMAK İnşallah bu sezon Caykur Rizespor'da cok daha başarılı, orta ve uzun vadeli calışma ortamı ile birlikte başarılar elde ederek yoluma devam ederim.Turk futboluna, Karadeniz'e, Rize halkına, taraftarına ve camiasına başarı hizmetler yapmak istiyorum. BİZ HEP ZORLARI BAŞARDIK YİNE BAŞARACAĞIZ Gecen seneden 12 oyuncu gitti.Yeniden yapılanma icerisindeyiz.Giden oyuncuların yerini doldurmaya ve yeniden bi takım kurmaya calışıyoruz. İşimiz zor, kolay değil. Biz bu gune kadar hep zorları başardık. C: Rizespor'da giden arkadaşların yerine gelenlerle guzel işler yapıp başarılı bir sezon gecirmeyi hedefliyoruz. Ligde gucunu ve varlığını rakiplerine hissettiren onemli ve guclu bir takım olarak mucadele edip , iyi bir başlangıc yapmak istiyoruz. C.Rizespor'un ligde bir daha kotu durumlara duşememesi adına taraftarı,yonetimi,camiası,futbol takımı ile cok daha başarılı ,oz guvenli bir şekilde yolumuza devam etmek amacındayız. BUYUK BEKLENTİDE BULUNMAK HAYALCİLİK OLUR Yeni kurulan bir takımız. Hayalci olmamak lazım. Amacımız ligde başarılı olmak. 12 oyuncu gitti.Yeni oyuncular geldi. Bunların bir uyum sureci var. Zaman alacak şeyler. Başarılı olabilmek icin ortaya uzun vadeli planlamalar yapmak lazım. Hemen 15 yeni oyuncu aldık, şampiyon olacağız ya da ilk uce gireceğiz diye bir beklenti olamaz. Futbolda boyle bir şey yok. Genelde iyi başlıyorsunuz ancak sonu gelmiyor. Sivasspor maceranızı biliyoruz Biz kendimize ekibimize guveniyoruz. İyi calışıyoruz. Elimizden gelen her şeyi yapacağız ama bu hemen biz ''ilk uce, ilk beşe girmeliyiz ''gibi bir beklentinin olmaması lazım. Başarıda ekonomi, zaman, futbolcuların birbirine olan uyumu, benim sistemime uymaları, şehre alışmaları soz konusu.Bugunden yarına boyle bir ongoruyu hic bir teknik adam veremez. 10 tane oyuncu aldım. Şampiyon olacağız demek hayalcilik olur. VEDAT, RİZESPOR İCİN BİR KAYIP Vedat Muric Rizespor icin onemli bir oyuncu idi.İkinci yarı cok iyi transferler yapıldı ve onlarla beraber iyi bir ivme ve iyi bir cıkış yakaladı.Tabii ki C.Rizespor icin bir kayıp. Onun yerini en iyi şekilde doldurmaya calışıyoruz.İnşallah transfer ettiğimiz oyuncular onun yerini doldurur.' "VAR'' SİSTEMİNDE HAKEMLERİN UYUMU COK ONEMLİ 'Var'' Sistemi olmalı ancak daha uyumlu bir şekilde calışmalı ve daha objektif olmalılar. Daha hızlı karar vermeleri gerekir.Tartışmalı kararlar inşallah bu sezon ortadan kalkar. Var'ın başındakiler ile sahadaki hakemlerin uyumlu ve hızlı hareket etmeleri, ''Var'' hakemi ile sahadaki hakemlerin duşuncelerinin ayrı olmaması gerekiyor. Birlikte seyredip birlikte karar vermeleri onemli. Gecen sene birlikte seyredip ayrı ayrı kararlar verdikleri icin celişkiler meydana geldi. Bu sorunu ortadan kaldırmak gerekiyor. Bu sorun ortadan kalkarsa ''Var'' sisteminin cok başarılı bir şekilde uygulanacağını ve cok faydalı olacağını duşunuyorum. GENC OYUNCULARA YATIRIM YAPTIK Fenerbahce'den oyuncuları biz istedik. İleriye donuk yatırım icin duşunduğumuz oyuncular. Oğuzkaan,Burak oynayabilecek kapasitede oyuncular. Mahsur şansını zorlayabilir. Kaleci Tarık var. Karabuk'te iyi bir sezon gecirdi. Bunlar ileriye donuk iyi oyuncular. Biz Caykur Rizespor'un geleceği icin bu oyunculara yatırım yaptık. DHA