Mehmet Yiğiner: Birlikte gucluyuz, birlikte Ankaragucuyuz
Futbol0 Mesaj
●24 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Mehmet Yiğiner: Birlikte gucluyuz, birlikte Ankaragucuyuz
-
05-10-2019, 00:44:35Spor Toto Super Lig ekiplerinden MKE Ankaragucu'nde yarın yapılacak olağanustu genel kurul oncesi başkan Mehmet Yiğiner, Demiroren Haber Ajansı'na (DHA) ozel acıklamalarda bulundu. Yiğiner, "Ankaragucu'ne 1 liralık katkıları yok, hayal satıyorlar. Genel kurul bittikten sonra yine biz beraber bu armanın mucadelesini vereceğiz, biz birlikte gucluyuz birlikte Ankaragucuyuz" dedi. Super Lig'de 1 sezon gecirdiklerini ve iyi futbol oynayarak ligde kaldıklarını ifade eden Mehmet Yiğiner, "Şampiyonluklar bizim icin cok onemli ve değerli. Amatore duşer dediler, Ankaragucu kapanacak dediler ama biz camiamızla, taraftarımızla Ankara halkıyla beraber kullerinden yeniden doğurduk. Şampiyonluklar yaşatarak, Super Lig'e geldik. Super Lig'de de 1 sezonumuzu gecirdik, 40 puan aldık iyi futbol oynadık ve ligde kaldık. Yarın genel kurulumuz var. Bu genel kurulu yapmamızın sebebi de Ankaragucu'ne vaatte bulunanlar, cok destek olacaklarını soyleyenler, iş adamlarıyla geleceğiz diyenlerin onunu acalım dedik" diye konuştu. "ANKARAGUCU'NE 1 LİRA KATKILARI YOK, HAYAL SATIYORLAR" Başkan Yiğiner, "Şu kulube 1 lira katkıları yok ama işte bir ara Mesut Ozil'i getireceklerdi, 2-3 gundur Emre Mor'u getirecekler, onun hayalini satıyorlar" diyerek sozlerini şoyle surdurdu: "Ankaragucu kazansın. Bundan dolayı da olağanustu genel kurul kararı aldık. Ama bugun goruyoruz ki şu şampiyonlukta hic emeği olmayan stadyuma gelip macı seyretmeyen insanlar dahi biz Ankaragucu'nu kurtaracağız diye, uye olmayanlar o zor gunumuzde yoktular. Ben burada şunu hatırlıyorum; Mustafa Kaplan hocamız calıştırıyordu. Bu sahada yanık durumdaydık, sahayı sulamak icin su bulamadı. Cok zor gunler gecirdik, bizim futbolcularımız ellerini goğuslerine koyup 'Elinizi vicdanınıza koyun, Ankaragucu'ne sahip cıkın!' diye bir sloganla yola cıktılar, o yolda da biz bu arkadaşlardan hicbirini gormedik. Ama bugun takım Super Lig'de herkes Ankaraguculu oldu. Bizim beklediğimiz şuydu, en azından Ankaragucu'ne 1 lira destek olurlar, bir katkı sağlarlar ondan sonra biz de bu işte varız derler. Şu kulube 1 lira katkıları yok ama işte bir ara Mesut Ozil'i getireceklerdi, 2-3 gundur Emre Mor'u getirecekler onun hayalini satıyorlar. Ankaragucu'nun durumu belli, gelecek kişilerin durumu belli Emre Mor'un fiyatı belli. İnsanları aldatmaya yonelik bir hareket bu." "ARMA İCİN MUCADELE EDİYORUZ" Genel kurul sonrası herkesi kucaklayacaklarını vurgulayan Mehmet Yiğiner, "Ailemizle, akrabalarımızla ilgilenemiyoruz, onlara zaman ayıramıyoruz. Ama burada Ankara'nın markası gercekten koklu bir kulup bunun yaşaması lazım. Onceliğimiz Ankaragucu'nu yaşatmak. Biz bu arma icin savaşıyoruz, mucadele ediyoruz. Geldiğimiz nokta bana gore iyi bir nokta. Bundan sonrası da 10 numara 5 yıldız olacak. Ayrıştırıcı insanlar olabilir, farklı demecler verebilir camiayı bolmeye yonelik planları vardır. Ama gecmişte nasıl bir bunları bertaraf ettiysek izim onumuz acık herkesi kucaklayacağız" ifadelerini kullandı. "YARIN FARKLI BİR ŞEKİLDE KAZANIRIZ" Yiğiner, yarın genel kurul bittikten sonra yine armanın mucadelesini vereceklerini belirterek, "Benim rakiplerden de isteğim şu, gelin kulube sahip olun, destek cıkın. Once 1 liralık biz destek cıkın. 1 tane forma almamışsınız, kombine almamışsınız yıllardır liste elimizde bu kulube delege olmamışsınız hicbir emeğiniz hizmetiniz yok. 39 kişilik listemiz hazır deyip duruyorsunuz. 3 kişi delege geriye kalan hepsi Ankaragucu ile bağlantısı olmayan insanlar. Yarınki genel kurulda farklı bir şekilde kazanır gideriz" dedi. "BU SENE KAOS SEZONU OLMASIN" Genel kuruldan sonraki surecin cok onemli olduğunu vurgulayan Yiğiner, "Gecen sene kaos sezonunu atlattık bu sene kaos sezonu olmasın. Secime girilir, demokratik bir yarıştır kazanan yonetime gecer, kazanamayan destek olur. Camia birleşir, kucaklaşır kaldığımız yerden devam ederiz. Biz secimden sonra Ankaragucu'nde butun taraftarların başkanı olacağız. Tamamına hem kulubumuzun hem gonlumuzun kapısını acacağız" diye konuştu. "7-8 TRANSFER YAPACAĞIZ" Transferlerle ilgili soruları yanıtlayan Yiğiner, birlik beraberlik icerisinde yeni sezona başlamak istediklerini belirterek şoyle konuştu: "Yeni yonetim kurulu uyelerimizi şekillendirdim. Bize cok parası olana değil Ankaragucu'ne maddi manevi destek olabilecek durust namuslu yoneticilere ihtiyacımız var. Birlik beraberlik icerisinde hareket edebilecek kabiliyete sahip olmak lazım. Biz her zaman birlikte gucluyuz diyoruz. Bu sezon diğer sezondan daha verimli gececek. Bizim takımda 2 futbolcu eksildi, bu 2 futbolcu yerine 7-8 transfer yapacağız ve yolumuza devam edeceğiz. Suyu olmayan, elektriği kesilen, doğalgazı olmayan, futbolcuların yemek yiyemediği, menemenle idare ettikleri, icradan haciz memurlarının kapıya dayandığı kulupten, 5 yıldız bir kulup oluşturduk. Muhim olan birlik ve beraberliği sağlamak. Birlik beraberlik icerisinde yeni sezona huzurlu ve mutlu bir şekilde başlamak istiyoruz." "TUM DELEGELERİ KONGREYE BEKLİYORUM" Kongre surecinde camianın beraberliğini zedeleyecek hareketlerden kacınılması cağrısı yapan Başkan Yiğiner, "Kulubumuze uye olan delegelerimizin tamamını ben kongre salonuna bekliyorum. Ne kadar cok kişi katılırsa o kadar cok demokrasiye katkı sağlarlar. Birlik ve beraberliğimizi zedeleyecek hareketlerden kacınmamız lazım. Huzurlu, mutlu, Ankaragucu camiasına yakışacak şekilde bir genel kurul yapıp genel kurul sonrasında da hic dargınlığımız olmaz, kim kazanırsa elini sıkar başarılar dileriz. Maddi manevi desteğimiz her zaman onlarla beraber olur. Biz birlikte gucluyuz, birlikte Ankaragucluyuz" ifadelerini kullandı. Gunluk Gazeteler. __________________