Alanyaspor'un milli futbolcusu Efecan Karaca, İtalya temsilcisi Juventus'a transfer olan eski takım arkadaşı Merih Demiral'dan ovguyle soz etti. Tecrubeli oyuncu, "Merih Demiral kalbinin guzelliğini yaşıyor. Once cok iyi bir insan, sonra da cok iyi bir futbolcu. Hak ettiği yerde. Kardeşim bizi gururlandırıyor" ifadelerini kullandı. Avusturya'nın Salzburg kentinde gercekleştirilen kampla yeni sezona hazırlanan turuncu-yeşilli takımın milli futbolcusu Juventus'a giden eski takım arkadaşı Merih Demiral, milli takım ve altyapısından yetiştiği Galatasaray hakkında acıklamalarda bulundu. Milli futbolcu Merih Demiral'ın hak ettiği yerde olduğunu aktaran Efecan, "Merih Demiral kalbinin guzelliğini yaşıyor. Once cok iyi bir insan, sonra da cok iyi bir futbolcu. Hak ettiği yerde. Kardeşim bizi gururlandırıyor. Orada da devamlı oynayıp Turkiye'yi gururlandıracaktır. Allah yolunu acık etsin" diye konuştu. Juventus'a gitmesinin ardından Merih ile telefonda konuştuğunu belirten Efecan, "Oralar cok ayrı bir dunya, ust seviye... Merih, oradaki buyuk oyuncuların egolarının olmadığını, cok iyi bir ortamın bulunduğunu soyledi. Belki de onlar da o yuzden orada" ifadelerini kullandı. A Milli Takım'daki genc futbolcuların Avrupa'nın onemli takımlarına transfer olmasıyla ilgili 29 yaşındaki futbolcu, "Merih'e tavsiyede bulunmadım. İşinin gereğini yapıyordur. Bunu yaptığı icin de oralarda. Benim haddime de değil boyle bir şey. İnşallah daha iyi de olur. Ozan Kabak, Cağlar Soyuncu, Cengiz Under, bu isimler cok iyi oyuncular. Ozan, Cağlar ve Merih, belki de gelecek 15 yılın stoperleri. Dunyanın en iyi takımlarında oynuyorlar. Futbolun gereklerini yaptıkları icin oralardalar" şeklinde goruş belirtti. "LİGİ 15. BİTİRSEYDİK DE SURAL'I KAYBETMESEYDİK" Efecan Karaca, gecen sezon yaşanan trafik kazasında arkadaşları Josef Sural'ın hayatını kaybetmesinin takımı etkilediğini soyledi. Geride kalan sezonu değerlendiren Alanyasporlu futbolcu, şunları kaydetti: "Gecen yıl ikinci yarıda iyi bir cıkışımız vardı. Takım olarak gayet iyiydik. UEFA Avrupa Ligi'ne gidebilirdik. Ancak talihsiz bir olaydan sonra arkadaşımız Sural'ı kaybettik. Tabii bu olaydan sonra kalan maclarda motivasyonumuz duştu. Belki o olay olmasaydı, arkadaşımız vefat etmeseydi Avrupa Ligi'ne gidebilirdik. Yine de ligi 9. sırada bitirdik. Keşke hicbir şey olmasaydı, ligi 15. bitirseydik de Sural'ı kaybetmeseydik. Ancak hayatta bunlar maalesef ki var." "GALATASARAY'DA ONCE İYİ İNSAN OLMAYI OĞRETİYORLAR" Galatasaray altyapısından yetişen Efecan Karaca, buyuk takımlarda oynama hedefinin olduğunu dile getirdi. Kariyerinde hic pes etmediğini ve surekli calıştığını belirten Efecan, sozlerini şoyle tamamladı: "Galatasaray Kulubu altyapısında futbola başladım. O altyapının bana kattığı cok şey var. Orada ilk once iyi insan olmayı oğretiyorlar. Sonra futbolcu olmayı ve iyi bir karakter olmayı oğretiyorlar. Ben de bu yolda ilerlemeye calıştım. Ancak tabii ki de iyi bir futbolcu olmak icin cok calışmanız gerek. 29 yaşındayım ve benim hicbir zaman hedefim bitmedi, pes etmedim. Bu yaşta milli takımı yakaladım. Bunun icin pes etmeden daha cok calışacağım. Buyuk takımlarda oynama hedefim var. Ancak oncelikli hayalim milli takım. Sonucta goğsunuzde o ay-yıldızlı formayı taşımak en onemli şey. Benim icin en onemli şey de bu. Zaten hedefiniz biterse futbol hayatınız bitmiş demektir." gunluk gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Efecan Karaca: Merih Demiral kalbinin guzelliğini yaşıyor