YENİ STADYUM BURSASPOR İCİN TARİHİ FIRSATTIR
Bursaspor Kulubu Başkanı Ali Karasu, uzunca bir suredir Bursa kamuoyunda gundemde olan yeni stat projesi konusunda yaptığı acıklamada şunları soyledi;“Yeni Stadyum Projesi yonetim kurulumuzun da oncelikli gundem maddeleri arasındadır. Stadyum projesi iki boyutuyla ele alınmalıdır. İlki bu projenin hayata gecmesi ile Turkiye’nin dorduncu buyuk kenti Bursa ve Bursaspor’un en buyuk gucu olan taraftarın buyukluğune yakışan, uluslararası standartlarda, modern bir tesise kavuşmuş olacaktır. Takımımızın arkasında daha buyuk bir kitle olmasına imkan tanıyacaktır. Diğeri ise bu projeyle birlikte Bursaspor’un finansman yapısında buyuk iyileşmeler soz konusu olabilecektir. Hem bugunku finansman ihtiyacı azalacak hem de gelecekte kalıcı gelir kaynakları elde etme şansı doğacaktır. Bu acılardan bakıldığında “Yeni Stadyum Projesi” Bursa icin tarihi bir fırsattır. Dolayısıyla Bursaspor Kulubu Yonetim Kurulu olarak bu fırsatın değerlendirilmesinin yanındayız. Bu projenin uygulanabilmesi kent dinamiklerinin guc birliği yapması ve kişilerin değil Bursaspor’un yanında olduklarını gostermeleri ile mumkun olabilecektir. İnanıyorum ki, konuyla ilgili tum birimler Bursaspor’un ufkunu acacak bu proje icin uzerlerine duşeni layıkıyla yerine getirecektir. Biz Bursaspor Yonetim Kurulu olarak buna hazırız. Bursa kenti, gozbebeği olan kulubu icin bu uzlaşmayı sağlayacak bilinc ve olgunluktadır. Proje tum yonleriyle tartışılmalı ve sağlanacak mutabakatla da startı en kısa zamanda verilmelidir. Bursa bu tarihi fırsatı ıskalamamalıdır. Bir kez daha belirtmek isterim ki, Bursaspor Yonetim Kurulu kentimizin dinamiklerinden alacağı guc ve destekle Bursa’ya yeni stadyumu kazandırmak icin tum gucuyle calışmaya hazırdır. Başkan Ali KARASU __________________