Bursaspor'un yıllardır duzelmeyen başarı grafiğine rağmen, her sene tribunlerde artan bayan taraftar sayısı dikkat cekiyor. Forma, kaşkol ve bayraklarıyla tribunlere akın eden bayan taraftarlar, Bursaspor'un en buyuk destekcileri arasında yer alıyor. Turkcell Super Lig'in ilk yarısını 19 puanla 14. sırada tamamlayan yeşil-beyazlı oyuncuları bayan taraftarlar bir an olsun bile yalnız bırakmıyor. Turkiye'de ornek olacak bircok projeye imza atan Bursaspor'un ateşli taraftar grupları ise bayan taraftarların tribunlere renk kattığını soyluyor. Forma, kaşkol ve bayrakları ile her hafta sonu Ataturk Stadı'ndaki yerlerini alan bayan taraftarlar, mac sonuna kadar bir an bile olsun desteklerini takımlarından ayırmıyor. Taraftar grupları ile birlikte hareket eden bazı bayan taraftarlar ise şarkı ve tezahuratlarla takımlarına olan bağlılıklarını gosteriyor. Bursaspor'un, şehri birleştiren ortak bir nokta olduğunu belirten Bursaspor'un bayan fanatikleri, "Oturduğumuz ve yaşadığımız şehrin takımını sevmek zorunda hissediyoruz kendimizi. Bazen 'bayanlar futboldan ne anlar' diyorlar. Ancak biz her mac tribunlerdeki yerimizi alarak bayanlarından futbol aşığı olabileceğini gosteriyoruz. Bursaspor tum Turkiye'nin aşık olduğu bir Anadolu takımı. Bu takımda bircok yenilikler yaşanmaya başladı. Bunlardan birisi de bizim tribunlerde bulunmamız. Sayımız ilerleyen gunlerde giderek artacaktır. Biz Bursaspor'u cok seviyoruz. Bu takım icin elimizde gelen ne varsa yapmaya hazırız" dedi. Bazı bayan taraftarlar ise kocalarıyla birlikte macları seyrediyor. Bir bayan taraftar, "Eşime, 'beni bu akşam yemeğe gotur' dedim. O da beni maca getirdi. Aslında ev stresinden kurtulmamız icin uygun bir ortam. Eşim beni de Bursasporlu yaptı. Ben de artık koyu bir taraftar oldum" şeklinde konuştu. Bayan taraftarların yonetimden en buyuk isteği ise bayan tuvaletlerinin artırılması. __________________