Pumpum corbası (Bartın) tarifi icin
Malzemeler

1 su bardağı mısır unu
5 su bardağı su veya et suyu
2 dilim kavurma
Tuz

Uzeri icin

2 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Pumpum corbası (Bartın) Nasıl Yapılır
Tencereye 5 su bardağı ılık su veya et suyunu, mısır ununu ekleyip karıştırın. Kaynayana kadar karıştırın. Kavurmayı tavada 2-3 dakika kavurun. Kaynayıp koyulaşan corbanın uzerine ekleyip karıştırın. Tuzla tatlandırın. Yaklaşık 4-5 dakika pişirin. Tereyağı ve pul biberi sos tenceresinde kızdırın. Hazırladığınız corbanın uzerine gezdirip sıcak servis yapın.

Pumpum corbası tamamen mısır unundan yapılmalı. Kimi yorelerde nişasta ilave edilerek de yapılıyor ama orijinali mısır unlu olanıdır.

Lezzet

__________________