Hasan Kartal'dan Vedat Muric ve transfer acıklaması
Futbol0 Mesaj
●25 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Hasan Kartal'dan Vedat Muric ve transfer acıklaması
-
05-10-2019, 00:05:18Hasan Kartal'dan Vedat Muric ve transfer acıklaması Caykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal, transferde 3-4 oyuncu daha almayı planladıklarını, kulubun transfere 10 ile 12 milyon euro para ayrıdığını belirterek, "3 veya 4 oyuncu daha aldıktan sonra takımımız tamam olacak. Onu da kısa surede alarak takımımızı tamamlamayı duşunuyoruz" dedi. “3 veya 4 oyuncuya daha ihtiyacımız var" Mehmet Cengiz Tesisleri'nde yonetim kurulu uyeleriyle basın toplantısı duzenleyen Hasan Kartal, takımlarının transfer planlarına ilişkin acıklamada bulundu. Transferleri sırayla yaptıklarını soyleyen Kartal, “3 veya 4 oyuncuya daha ihtiyacımız olduğu bilgisini teknik direktorumuz ve sportif direktorumuzden aldım. Bu oyuncuların da gelmesiyle iyi bir takım kurduğumuzu duşunuyorum. Bu sezon icimiz rahat maclar izleyeceğiz. İnşallah bir sıkıntı cıkmaz. Forvet, stoper, yerli forvet ve on numaraya ihtiyacımız var. Bu sporcuları da aldıktan sonra da diğerleri ile beraber duşunduğumuzde iyi bir takım yaptığımızı duşunuyoruz. Transfer rahat ve kolay olan bir şey değil, zor bir surec. Futbolcuyla anlaşmak ve kulubuyle anlaşmak zor. Boldrin icin uğraşıyoruz. Gecen yıl oyuncumuz olmasına rağmen diğer kulupten almakta sıkıntı cekiyorsun. Onların isteği farklı oluyor. Sporcu biraz parladı mı biraz fazla istiyor. Ekonomiyi duşunmek zorundasın. Bunların hepsini yan yana getirdiğimiz zaman yine de bayağı bir yol aldık. 3 veya 4 oyuncu daha aldıktan sonra takımımız tamam olacak. Onu da kısa surede alarak takımımızı tamamlamayı duşunuyoruz" ifadelerini kullandı. "Muric'in parası 3-4 ay icerisinde odenecek" Transfer butce konusunda sorun yaşamayacaklarını da aktaran Kartal, “Diğer kuluplere nazaran biz biraz daha dikkatliyiz. Cok fazla para vermekle transfer yapmaktan yana değiliz. İyi, ucuz, kaliteli olacak ve butcemizi sarsmayacak oyuncuları alıyoruz. Biz onumuzu goruyoruz ve butcemizi ona gore ayarlıyoruz. Bu yıl 10-12 milyon avro civarında bir butce ortaya koyduk. Vedat Muric'in satışından alacağımız bedel periyodik olarak 3-4 ay icinde odenecek. Fenerbahce’den aldığımız sporcuları biliyorsunuz. Bir de sponsorluk sozu verdiler. Bu sponsorluğu satışın icinde mi yoksa dışında mı duşunuyoruz bilmiyorum ama bir soz aldık Fenerbahce Başkanı Ali Koc'tan. 500 bin avro cevresindekilerce bir sponsorluk. Bu da centilmenlik anlaşmasıdır. Cunku anlaşmanın icerisinde yazmayan bir şeydi. Bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum” diye konuştu. "Bizden guclu başka hicbir takımı gormuyorum" Kartal, bir gazetecinin sosyal medyada Trabzonspor'un 52'nci kuruluş yıl donumunu dolasıyla bir Caykur Rizesporlu cocuğun fotoğraf paylaşımı ile ilgili sorusu uzerine şunları soyledi: "Yonetimdeki arkadaşlarla aldığımız bir karardır. Doğrusu da budur. O fotoğrafa baktığınız zaman bir şeyler almanız gerekiyor. O aldığımız şey bu şekilde davranmamızı gerektiriyordu. Taraftarların yuzde sekseni bizi takdir ediyor, ancak yuzde yirmisinde bir problem var. Onlarda bu konuyu anlamadığı icin problem var. 'Bizi şu takım duşurdu, bizi bu takım şampiyon yaptı' oyle bir şey yok. Biz Caykur Rizesporuz. Biz ne yapıyorsak kendimiz yapacağız. Biz duştuysek kendimiz duştuk. Kendimiz oz eleştiri yapacağız. Biz neyi yanlış yaptık da duştuk? Bizi başka bir takım duşurebilir mi? Bizden daha guclu bir takım gormuyorum. Bu yonetim kurulu guclu bir yonetim kuruludur ve takımın arkasındadır. Bu yonetim kurulu bu takımı duşuruyorsa sorun yonetim kurulundadır. Bizi sorgulayın. Cunku bunu biz yonetiyoruz. Yoksa bir başka takım bizi duşurecek... Biz veya Caykur Rizespor bu kadar mı aciz. Ben bunu kabullenemiyorum. Bazı yerlerde soyluyorlar, bu takım sizi duşurdu diye. Oyle bir şey var mı. Beni başka biri duşurecek. Kimin gucu var. Guc bizde. Eğer gucumuzu kaybedersek o zaman bizi Ahmet veya Mehmet duşurmuş. Onun sucu değil ki. Biz duşuyoruz. Biz Caykur Rizesporuz. Her kuluple iyi olacağız. Trabzonspor dibimizde. Komşumuz. Bir başkasıyla niye kotu olacağız? Biz hic bir takımla kotu olmayacağız. Spor birleştiricidir, kaynaştırmaktır. Bu yonetim takımı en iyi seviyeye getirmek icin elinden geleni yapacak. Yapamıyorsa bırakacak. Rize'nin milliyetcileri gelecek ve onlar yonetecek. Sizi şu kulup duşurdu diye. İnanın bu zoruma gidiyor. Bizi kimse duşuremez." KAYNAK: İNTERNETHABER __________________