Orhan Guney'in bugunku koşe yazısı. Ordu’da 2. gunumuz… Murat Sozkesen geldi… Oturduk, sohbet ettik, roportaj yaptık… Akşam da antrenmana gittik… Tabii, futbolcular baş başa kalsınlar diye de idmanı izleyemedik… Olsun, onlar yarın kazansın da gerisi teferruat… Zaten onların ne soyleyeceğinden cok halkın ne soyleyeceği beni daha cok ilgilendiriyordu… Kaldığımız otelde, Ordu sokaklarında kime “Bursa’dan geldik” desek, “Bursaspor duşmesin” cumlesiyle karşılaşıyoruz. 52 GENC TARAFTARLAR DERNEĞİ’NİN KAPISINI CALDIM Dun de, Ordu 19 Eylul Stadı’nın yakınında Ordu 52 Genc Taraftarlar Derneği’nin kapısını caldım… Orduspor Amigosu Murat Aydın oradaydı… Orduspor’un eski yoneticilerinden Şeref Guler de sohbetimize ortak oldu… Hem Amigo Murat hem de eski yonetici Şeref Guler’in, Bursasporlu olduğumu anlayınca, “Bursaspor duşmesin. Biz Karadenizliyiz ama Bursa duşmesin arkadaş. Bursaspor’un bir saygınlığı bir ismi var” diye reaksiyon gosterdiler… Sonra başladık koyu bir futbol muhabbetine… BU LİGE BURSASPOR YAKIŞIYOR Amigo Murat, “Bursaspor’la hic bir sorunumuz olmadı… Amigonuz Selim’le de aramız cok iyidir… Omer Kılıc, Bursaspor’un eski kaptanı bizden size gelmedir… Karadenizliyiz onu inkar etmeyiz fakat Bursa’nın da dostuyuz… Yalan soyleyecek değilim, Rize’den cok Bursaspor bu lige yakışıyor… Rize’yle de hicbir sorunumuz yoktur. Hatta, Orduspor’a yarayacak sonuclar da almıştır. Fakat, Bursaspor’un yeri ayrı. Rahmetli başkanınız İbrahim Yazıcı’yı tanırız. Bugun aslında cicek vermek istedik ama organize olamadık, yarın -bugun- inşallah idmanı ziyaret edip başarı dileyeceğiz” dedi. TRABZON’U KİMSE SEVMEZ Orduspor’un eski yoneticisi Şeref Guler, “Trabzonspor’a dikkat edin, onlara guven olmaz” diyerek başladı sozlerine… “Niye?” diye sordum, şoyle devam etti: “Bakmayın siz Trabzon’un ismine aslında Karadeniz’de hicbir şehir sevmez onları. Orduspor’u da kume duşurmuştur zamanında.” Hemen araya Amigo Murat girdi, “Oyle deme Şeref. Bizim kimseyle sorunumuz yok. Trabzon da bizim. Yanlış anlayacaklar” dedi. İKİ GALATASARAYLI BELİRLEDİ “Bursaspor’un kaderini aslında 2 Galatasaraylı belirledi” dedi bu kez Guler… “Nasıl yani” diye ben de bu kez reaksiyon gosterdim, şunları soyledi: “İlk duştunuzde sezona hangi hocayla başladınız; Hagi… Bu sezona başlarken hocanız kimdi; Hamza Hamzaoğlu. Bursaspor’a bu durum hic yakışmıyor. Bak Orduspor’a; 50. yılında Bolgesel Amator Lig'e duştu. Bursa ve Bursaspor bizim dostumuz. Oyuncularımız gidip gelmiş. Ayrıca, Bursaspor niye duşsun ki. Super Lig’in simge takımlarından biri. Mesela Gaziantepspor duştu cok uzuldum. Ben cocukluğumdan bu yana futbolun icindeyim Bursaspor’un bir namı var. Şampiyon takım. Aslında bu durumlara nasıl geliniyor biliyor musun?” diye soruyla bağladı konuyu… “Bilmiyorum” dedim, “Ben sana anlatayım” diyerek şunları dile getirdi: “Arkadaş, kuluplerde transferi kim yapacak. Maalesef, komisyoncu hocalar yapıyor… Hocalar, yonetime isteklerini bildirir yonetimler de gereğini yapar.” ONLARA GUVEN OLMAZ Son olarak hem Amigo Murat’a hem de Şeref Guler’e şunu sordum; “Trabzonspor ile Rizespor’un arasının iyi olmadığı konuşuluyor. Doğru mu?” Aynen şunu ifade ettiler: “Evet doğru. Yalnız Trabzon’a guven olmaz. Bursaspor kendi gobeğini kendi kesmeli. Umarım kazanırsınız. Umarın Orduspor da Super Lige doner ve iki dost kulup buluşur.” Kaynak: Olay.com.tr
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- "Karadenizliyiz ama Bursaspor duşmesin"