Tepsi Mantısı (Kayseri)
1 adet yumurta
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
alabildiği kadar un
İci İcin;
1 adet iri kuru soğan
150 gr. kıyma
8-10 dal maydanoz, tuz
Uzeri icin;
4 su bardağı et suyu
2 corba kaşığı salca
1 corba kaşığı margarin
Yumurta, tuz,su ve undan sert bir hamur hazırlanır, 15-20 dakika dinlendirilir, kıyma, rende soğan, kıyılmış maydanoz ve tuz karıştırılarak ic hazırlanır. Hamur oklavayla olabildiğince ince acılır, 1,5 santimlik karelere kesilir, karelerin uzerine yeteri kadar ic konur karşılıklı koşelerden kapatılır. Mantalar yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir, 200 derece onceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirilir. Fırından cıkınca uzerine et suyu gezdirilir, tekrar fırına verilir, suyunu cekene kadar pişirilir. Margarin ve salca pişirilir, fırından cıkan mantıların uzerine gezdirilir.
__________________
Tepsi Mantısı (Kayseri)
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●25 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaþam & Danýþman
- Hayatýn Ýçinden
- Yemek Tarifleri
- Tepsi Mantısı (Kayseri)