Bir sezon daha 'huzunle' geride kaldı Ankaragucu icin... Murat Gurgen'in son yazısı... Bir sezon daha 'huzunle' geride kaldı Ankaragucu icin. Eskiden de huzun dolu sezonlarımız vardı ama... Son iki sezondaki gibilerini hic yaşamamıştık. Gerci gidişatın iyi olmadığı yıllar oncesinden belliydi de... Ağıza calınan bir parmak bal, umitlendirmişti bir ara. Buyuk beklentinin kabusu da buyuk olurmuş meğer. Şimdi oyle bir hale geldik ki... Eski gunlerin geri donmesi mumkun değil artık. Cunku o eski Ankaragucu, belli ki bir daha var olmayacak. Nasıl olsun ki? Bir kampanya duzenledik, kent takımına sahip cıksın diye. Taraftarın feryadını surmanşetten yayımladık gunlerce. Peki bu feryada kulak veren ciddi bir ses oldu mu? Maalesef olmadı. Ankaragucu'ne gonul verenler yanıp tutuşurken.... Bir bardak su uzatan olmadı. * * * Acıkca soylemekten, itiraf etmekten korkmaya gerek yok. Gercekleri hepimiz gormeliyiz: Ankaragucu'nun Ankaraguclulerden başka dostu yok. Kimse bu saatten sonra 'kara kaşı kara gozu' hatırına destek vermez. Onun icin, Ankaraguclulerin 'birlik' olması lazım herşeyden once. Ama kampanyamızda şunu da gorduk. Bu saatten sonra taraftarın da 'birlik' olması pek kolay gorunmuyor. Derin fay hatları oluşmuş, oluşturulmuş aralarında. Ankaraguclu Ankaragucluye duşman edilmiş adeta. Kişisel cıkarlar ve hırslar, tamamıyla kulube ve taraftara odettirilmiş. * * * Peki bundan sonra ne olur? Gidişat aşağı yukarı belli. 103 yıllık kulup, kapısına kilit vuruluncaya dek aşağılara doğru yolculuğuna devam eder. Bu arada birileri 'cakma' Ankaragucu kurar. Zaten kendi icerisinde 'bolunmuş' olan taraftar, kendince inandığı yolu izler. Bir grup 'tarihi' kulubun peşinde devam ederken... Diğer grup sevdiğinin 'adını yaşatan' takımın yanında olur. Bu saatten sonra her iki goruşe de 'saygı' gostermekten başka care yok. Mademki durum bu... Herkes kendi yoluna gidip, bildiğini yapacak. Ama net olan şu: Sağ-sol kapalısıyla, Pegasusuyla, Anti-X ve Gecekondusuyla... Sevdiğimiz Ankaragucu bir daha olmayacak. Eğer birlik olmazsak! * * * Ben de gonul cektim eskiden Yandı hayatım bu sevgiden Anladım ki bir aşka bedel Gencliğimmiş elimden giden Sarmadımsa da belden, gecmedim bu emelden Bir hazin maceradır onu aldılar elden Başkasına yÂr oldu, eller bahtiyÂr oldu Gonlum hep baştan başa viran bir diyÂr oldu Mazi kalbimde bir yaradır Bahtım saclarımdan karadır Beni zaman zaman ağlatan İşte bu hazin hatıradır. Kaynak __________________