Mevcut fotoğraf gosteriyor ki Bursaspor’da başkanlık yarışı onumuzdeki surecte hayli kızışacak. Mevcut fotoğraf gosteriyor ki Bursaspor’da başkanlık yarışı onumuzdeki surecte hayli kızışacak. Bu gayet normal. Secme ve secilme hakkına sahip her genel kurul uyesi kendine ve ekibine guveni-yorsa başkanlığa adaylığını koyabilir. Ancak, bu adımlar atılırken herkesin dikkatli davranması, orf ve adetlere de uyması gerekir. Sonucta gorev başında vefat eden şampiyon bir başkanın koltuğuna oturulacak. Bunu niye mi yazıyorum? İşte nedeni… Sadece Bursaspor camiasının değil, Turk futbol kamuoyunun yas tuttuğu gunlerde Bursaspor yonetiminde yaşanan olaylar insanı cileden cıkarır nitelikte. Bursasporlu teknik heyet ve futbolcuların hatta ve hatta taraftarların travmatik bir maca hazırlandıkları dakikalarda Ozluce Tesisleri’ndeki başkanlık odasında kimsenin tasvip edemeyeceği olaylar meydana geldi. Az once de belirttiğim gibi herkesin adaylığını acıklama hakkı var. Bu durum mevcut yonetimdeki uyeler icin de gecerli. Fakat yonetimde merhum Başkan İbrahim Yazıcı’nın anısına saygı derseniz, işte o yok. Uc ya da dort uyeyi tenzih ederek soyluyorum, cenaze toreninde dokulenler timsah gozyaşlarıymış. İşte kanıtı… Herkesin genel kurulla ilgili tarihin acıklanmasını beklediği dakikalarda Bursaspor Yonetim Kurulu toplantısında ‘acı’ kelimesinin ‘hafif’ kaldığı olaylar meydana geldi. Başkan İbrahim Yazıcı’nın anısına makamına yerleştirilen fotoğrafının yerinden kaldırılmaya calışılması, “Olenle olunmez, biz işimize bakalım” şeklindeki sozler, “Kral oldu, yaşasın yeni kral” der gibi “Başkanlık 2. Başkanımıza yakışır” diyerek ayağa kalkıp alkışlamalar insanlığa yakışmadı. Allah’tan bu durumu kabul etmeyen uc yonetici tepkilerini gosterdi ve yonetim kurulu toplantısını terk eti. Kim mi onlar? Selcuk Eren, Recep Aydın ve İrfan Koc… Bu uclu odayı terk etmeden once de merhum Yazıcı’nın resmini kaldırmaya teşebbus eden, alkış tufanını kopartan yoneticilere de (adları bende saklı) tepkilerini en sert şekilde verdi. Yazıcı’nın resmi yerinde kaldı. İbrahim Yazıcı’nın daha yedisi cıkmadan koltuk sevdasına duşulmesinin, onun hatırasını hice sayıp olenle olunmez sozlerinin ve toplantı odasında alkış tufanının kopmasının kelimelerle izahatı var mıdır? Bu zihniyetteki insanlar, genel kurulda başkanlığa secilir, belki altı ay belki de yıllarca o koltukta oturur ama o kaldırmaya calıştıkları resmin peşinden onbinler sel olur akar gider. Aralarındaki fark işte bu… Suha Gursoy Bursa Hakimiyet __________________