MALZEMELER
800 gram kuzukol
2 adet havuc
2 adet soğan
1 demet maydanoz sapı
2 adet sivri biber
1 cay bardağı et suyu
Sıvı yağ
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
On hazırlık olarak domateslerin, soğanların ve havucların kabuklarını soyun. Geniş bir fırın. tepsisinin icine kuzu budunu, soğanları, havucları, domateslerl, sivri biberleri ve maydanoz saplarını yerleştirin. Malzemelerin uzerine tuz ve karabiber serperek 200 derecelik fırına koyun.
Etin piştİğine emin olduktan sonra ki bu yaklaşık 40-45 dakika surebilir, fırından cıkartın. Tepside bulunan sebzeleri ayırarak, hepsini mikserden gecirin. 1 cay bardağı et suyunu da ekleyerek pure haline getirin.
Servis tabağına pureyi ve eti yerleştirin. Arzu edersenız, yanına koyacağınız ic pilav İle servıs yapabilirsiniz.
__________________
Kuzu Tandır
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●22 Görüntüleme