Teknik Direktorumuz Christoph Daum, Akhisar macı oncesi acıklamalarda bulundu. Ozluce Tesislerimizde basın mensuplarıyla bir araya gelen Daum, şoyle konuştu: "Yendiğiniz zaman her zaman iyi diye bir şey yok yenilince de her şey kotu diye bir şey yok. Gectiğimiz hafta Rize macında ilk devre başladığımızda hatalar yaptık onlardan da dersimizi cıkarmak zorundaydık. İkinci devre baskımızı arttırdık. Beraberliği yakalamaya calıştık. Sonuc olarak 2-1 mağlup olduk ve bu ortadan kaldırılmıyor. Bu iki musabaka arasında kısa bir hazırlık donemimiz oldu. Cok fazla sahada calışamadık bu hafta. Fakat toplantılarda yapılan hataları konuştuk cozumlerini konuştuk. Takımda şu beklenti var; kesinlikle evimizde oynayacağımız Akhisar Belediyespor musabakasını kazanmak. Ama şoyle bir şey bekliyorum kesinlikle bizim taktiksel disiplini korumalı ve sabırlı olmalıyız. Baştan batırarak bilincsiz hatalar yapmak istemiyoruz tabi ki. Ne olursa olsun taktiksel disiplini korumalı dengeyi korumalıyız. Bunlar ne demek; topsuz koşular ve topu koşturma cabuk oynamak oyunu cabuklaştırmak. Tabii yuksek toplarla değil de yerden toplarla ve topsuz koşularla bunu yapmak zorundasınız. Pas yuzdemizin de yuksek olması gerekiyor. Her idmanımızda bunları calışıyoruz ama musabakalara maalesef sahaya tam olarak yansıtamadık. Onemli olan bu galibiyetlerden alacağımız guven. Sadece Galatasaray macında berabere kaldık. Galibiyetlere ihtiyacımız var. Kesinlikle eminim butun futbolcularım herkes her şeyini ortaya koyacak. Taraftarlarımızla birlikte burada galibiyete inanıyoruz. Taraftarlardan ricam var; musabaka icinde sabra ihtiyacımız var. Cunku bu maclarda soğukkanlılık gerekiyor. Acık verdiğinizde golu yerseniz golun peşinden koşarsınız. Macı cevirmek icin uğraşmak zorunda kalırsınız. Bunları gecen haftalarda devamlı konuştuk. Hedefe doğru gideceğimize kesinlikle inanıyoruz. Bir medya mensubunun "Takımdaki bazı futbolcularda form duşukluğu gozleniyor. Kadroda bir değişiklik yapmayı duşunuyor musunuz?" sorusuna Christoph Daum, "Bugune kadar cok iyi oynadığımız bir Galatasaray macı var. Aşırı bir form duşukluğu yok. Takımı yeni tanıyorum. Futbolcularımızın daha evvel nasıl musabakalar cıkardıklarını bilmiyorum. O'nun kıyaslamasını şuanda yapamam" dedi. Ligin zirvesi ile puan farkının acıldığını hatırlatılması uzerine Daum, "Oncelikle planlarımızı mactan maca yapıyoruz. Once puanları toplayıp orta sıralara daha sonra da zirveye cıkmanın hesaplarını yapmalıyız" dedi. Ligin en cok gol yiyen takımlarından birisinin Bursaspor olduğunun hatırlatılması uzerine ise Daum, " Butun macların analizini yapıyoruz. Orada her şey ortaya cıkıyor. Sıkıntı olarak şoyle goruyorum; sıkıntıyı yeni transferlere bağlamamak lazım. Duygusal yaklaşılıyor olaya. Futbolcularımız ile yaptığımız toplantılarda bu problemler kesinlikle konuşuluyor. Futbolculara birebir anlatıyoruz. Futbolcuların da bundan ders alması gerekiyor. İleri de bunu daha iyi yapmak zorundalar" dedi. Teknik ekip olarak gorevlerinin takımı taktik, fiziksel ve mental olarak maca en iyi şekilde hazırlamak olduğunu belirten Daum, "Gecmişi konuşmak benim gorevim değil. Benim gorevim takımımızı taktiksel fiziksel ve mental olarak hazır duruma getirmek. Bunu da son haftalarda yaptık. Bunları yaparken takımı belirli bir seviyeye getirmeyi amacladık. Sonrasında da galibiyetleri puanları almak. Sonra da soylediğimiz hedefe gitmek. Bu calışmalar sırasında bir takım test calışmaları yapıldı. Bu testlerin sonucu bize eksiklerimizi gosterdi. Biz de bu eksikleri kapatmaya calışıyoruz. Bunları kafamdan değil testlerin verilerine gore yapıyorum. Galatasaray ve Antalyaspor macında bunları yansıtabildik ama son iki macta yapamadık. Rizespor macında ise ikinci devre moraller yerindeydi. Skoru 2-2 yapabilmek icin her şey yapıldı. Fakat yenildik sonucta puan alamadık" dedi. Futbolcuların tribunlerin protestolarından etkilenip etkilenmediklerinin sorulması uzerine Daum, "Futbolcularımız inanılmaz bir baskı altındalar ama profesyonellikte bu vardır. Onemli olan bunları birlikte nasıl cozeriz? Bu baskıyı nasıl aşabiliriz? Once futbolcular, teknik heyet, yonetim ve seyircimiz birlik olursa bu baskıyı karşılarız. Boyle durumlarda her zaman galibiyetler gerekiyor. Ben de bunu futbolcularımdan bekliyorum" dedi. Bursaspor.org.tr
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- ''Taraftardan ricam var...''