MALZEMELER
1/2 Kg Bonfile
10-11 Carliston Biber
3 Adet Domates
2 Adet Soğan
100 gr Tereyağı
Tuz, Karabiber
8 İri Mantar(Arzuya Gore)
8 Kucuk Sosis(Arzuya Gore)
8 Kiraz Domates(Arzuya Gore)
1/2 Limonun Suyu
1/2 Cay Bardağı Zeytinyağı
Birkac Taze Biberiye
HAZIRLANIŞI
Bonfileleri tokmakla doverek parcalamadan inceltelim.Carliston biberlerin cekirdek yataklarını cıkarıp ince uzun doğrayalım.Soğanları yemeklik doğrayalım.Domatesleri fındık buyukluğunde doğrayalım.
Bir tavaya tereyağını alıp soğanları pembeleştirelim.Ardından biberleri tavaya aktarıp 3 dak sote edelim.Buna domatesleri ekleyelim.2-3 dak. daha kavurup tuz ve karabiberi de ekleyerek ateşten alalım.Bonfile parcalarının ortalarına bu harctan yeterince koyalım. Bonfilelerin yan kenarlarını hafifce ice dondurelim ve sararak kurdanla iki uclarını teyeller gibi tutturalım.
Mantarların sap kısımlarını cıkartalım ve nemli bir bezle temizleyelim.Sosislere catalla bikac delik acalım.Kiraz domatesleri de yıkayıp kurulayalım.Bonfilelerle birlikte sıra sıra mantar,sosis ve domatesleri de dizelim.
Şişleri tepsiye yerleştirelim.Yarım limon suyuna zeytinyağını ekleyerek karıştıralım.Bu sosa tuz,karabiber ekleyelim.Sosu fırca yardımıyla veya elimizle şişlere surelim.Taze biberiye dallarını tepsiye yerleştirerek susleyelim.Etler kızarana dek pişirdikten sonra fırından alalım.
__________________
Bonfile Kebabı
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●30 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Yemek Tarifleri
- Bonfile Kebabı